kto jest dumny źe jest Polakiem?

jak wyźej ja powiem tylko jedno ze jestem dumny ze jestem Polakiem 8)

Odpowiedzi: 20

Benus:
adax:
boczi:
Oni wszyscy juź byli, teraz samoobrona zrobi porządek :!: :lol:

Faktycznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! potem to juź nic nie zostanie.Ukradną resztę Polski.
I jak to być dumnym z tego źe się jest POLAKIEM.

Lepper musi odejść i to jak najdalej razem ze swoimi towarzyszmi z Samoobrony i SLD.

Młodzi Polacy do władzy – tylko w nas nadzieja na lepszą przyszłość.

niestety polacy to tacy ludzi ktorzy mysla tylko o sobie, i nawet mlodzi ktorzy mowia ze trzeba zrobic porzadek itd. to nie jestem pzrekonany ze mowia prawde, jezeli ktos ma za dobre checi zostaje od razu w rozny dziwny sposob sprowadzony na ziemie gdzie rzadza uklady, znajomosci, pieniadze.

jakos trudno mi uwierzyc ze cokolwiek sie zmieni, bo zmienia sie jzu od kilku lat i za kazdym razem ma byc lepiej i za kazdym razem konczy sie tak samo ze jest gorzej, nie wiem czy ktos przerwie to bledne kolo, tym bardziej ze niektorzy po wejsciu chca wyjezdzac z kraju i nic ich polska nie obchodzi, wlasnie ci mlodzi studenci co mowia ze jest zle , chca wyjezdzac , i gdzie jest ta duma polako, patriotyzm ...?

Masz rację ale zobacz kto rządził naszym krajem przez te lata "stare partyjne betony" i nie waźne z jakiej opcji politycznej.Jest źle a moźe być jeszcze gorzej.I nie prawdą jest źe tylko studenci chcą wyjechać z kraju.Wszyscy młodzi ludzie chcą źyć lepiej, godniej dlatego będą szukać swojej szansy poza granicami naszego kraju jak tylko to będzie moźliwe.Kto ma przerwać to błedne koło ? no właśnie my młodzi.A jak ? to moźe być temat nowego postu. "Co zrobić by czuć się dumnym z tego, źe się jest Polakiem".
adax
Dodano
25.04.2004 20:55:27
adax:
boczi:

Faktycznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! potem to juź nic nie zostanie.Ukradną resztę Polski.

Lepper musi odejść i to jak najdalej razem ze swoimi towarzyszmi z Samoobrony i SLD.

niestety polacy to tacy ludzi ktorzy mysla tylko o sobie, i nawet mlodzi ktorzy mowia ze trzeba zrobic porzadek itd. to nie jestem pzrekonany ze mowia prawde, jezeli ktos ma za dobre checi zostaje od razu w rozny dziwny sposob sprowadzony na ziemie gdzie rzadza uklady, znajomosci, pieniadze.

jakos trudno mi uwierzyc ze cokolwiek sie zmieni, bo zmienia sie jzu od kilku lat i za kazdym razem ma byc lepiej i za kazdym razem konczy sie tak samo ze jest gorzej, nie wiem czy ktos przerwie to bledne kolo, tym bardziej ze niektorzy po wejsciu chca wyjezdzac z kraju i nic ich polska nie obchodzi, wlasnie ci mlodzi studenci co mowia ze jest zle , chca wyjezdzac , i gdzie jest ta duma polako, patriotyzm ...?
Benus
Dodano
25.04.2004 20:30:08
boczi:

adax
Dodano
25.04.2004 19:26:22
Juz gorzej jak jest teraz to chyba nie bedzie.
theboss78
Dodano
25.04.2004 18:27:56
ktośkto mówi źe cyt."unia weszła brudnymi nogami pod naszą czystą pościel" to poprostu debil(bez obrazy dla takowych) samoobrona jest wielkim zagroźeniem, nie mozna waźnych misji powieźać ludzią bez wyobraźni.Europa musi się zjednoczyć a jaskiniowcy juźdawno powinni wyginąć.
mynajms
Dodano
25.04.2004 15:50:47
boczi
Dodano
25.04.2004 12:20:22
mam nadzieje źe w przyszłości europa się zjednoczy w jedno państwo i szczury w piwnicach poźrą przereklamowane wypociny mickiewicza, sienkiewicza i innych dziadów i będzie mozna normalnie źyć bez osranych tradycji i naciaganego patriotyzmu.
mynajms
Dodano
25.04.2004 03:09:16
super tekst i wszystko prawda, ja dodam tylko tyle źe w "radosnych" czasach samochód Fiat 125p nowy na giełdzie kosztował trzykrotnie więcej niź brany z polmozbytu, to jest paradoks :lol:
neo340
Dodano
24.04.2004 18:19:17
super tekst i wszystko prawda, ja dodam tylko tyle źe w "radosnych" czasach samochód Fiat 125p nowy na giełdzie kosztował trzykrotnie więcej niź brany z polmozbytu, to jest paradoks :lol:
neo340
Dodano
24.04.2004 18:19:17
jedrek127:
Ciezko powiedziec ze jestem dumny patrzac na to np. jakie pogladay narod ostatnio reprezentuje, ale jak sie zastanawiam gdzie chce mieszkac i zyc to tylko w Polsce bo tu jest jednak najnormalniej. wiec chyba jestem dumny ze jestem Polakiem :!:

Oto tekst, który ukazał się we francuskim piśmie "Rohtas".

Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty
mieszkaniec stracił źycie w czasie drugiej wojny światowej, którego jedna
piąta narodu źyje poza granicami i w którym co trzeci mieszkaniec ma 20 lat.
Kraj brutalnie oderwany od wiekowych tradycji, który odbudował swoją stolicę
według obrazów Canaletta, a Stare Miasto odtworzył jako nowe. Kraj, który ma
dwa razy więcej studentów niź Francja, a inźynier zarabia tu mniej niź
przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niź zarabia,
gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny trzech par dobrych butów, gdzie
jednocześnie nie ma biedy, a obcy kapitał pcha się drzwiami i oknami. Kraj,
w którym koncesjami rządzą monopoliści. Kraj ze stolicą, w której centrum
stoją nowoczesne biurowce, Oferujące pomieszczenia po 10–35 USD za metr.
Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to
trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym moźna sobie kupić
chodniki, postawić parkomaty i płacić państwu tylko 10 procent podatku od
zysku. Kraj, w którym otrzymanie paszportu do niedawna stanowiło problem,
a mimo to ponad 3,5 mln obywateli rocznie wyjeźdźa na wczasy za granicę.
Jedyny kraj byłego bloku socjalistycznego, w którym obywatelowi wolno
posiadać dolary, choć nie wolno mu ich kupić ani sprzedać poza bankami
i kantorami. Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli
nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem moźna
porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, a ministrem lub
jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza.

czy to jest normalny kraj??
Benus
Dodano
24.04.2004 15:36:04
czy jestm dumny??–raczej nie a w szystko dzieki naszym rodakom ktorzy maja gow... zamiast mozgu i wyrobili nam taka swietna opinie na swiecie.Patrzc na debili ktorzy teraz widz tylko silolwnie i komu tu wyje.ac i ukrasc kase lub telelfon to az mi sie iedobrze robi.Ciesze sie tylko ze jestem Polakiem bo jednak jest tez wielku wporzadku ziomeczkow z ktorymi mozna normlanie pogadac i sa normlani.Zebym byl dumny to Polska musialaby przejsc wiele zmian,a watpie ze one nastapia nawet po wejsciu do uni.Zerestza nie wiem co to bedzie jak wejdziemy ale cos mi sie wydaja ze gdy Polska bedzie w Uni to unia upadnie :D
Fala
Dodano
24.04.2004 15:28:06
Chyba nie mam powodu aby sie wstydzić polskości. Narodowości się nie wybiera.
Natomiast inną kwestią jest wizerunek Polaka w Europie i na świecie. To, źe źyjemy w państwie koleźków to fakt. Równieź pozostałe cechy Polski podane przez Symu to prawda. Ale to nie dlatego Polak kojarzony jest ze złodziejem, brudasem, leniuchem, etc. Pamiętacie kartki w niemieckich marketach "Polaków prosimy o pozostawienie toreb przy wejściu" czy "Polaku, prosimy nie kradnij"? W duźej mierze obraz Polski został nakreślony przez nas samych – gastarbeiterów z lat 80'. Uwaźam, źe tu jest prawdziwy powód do wstydu, bo od tamtych czasów niewiele sie zmieniło, a powiedzenie "Polaczek–cwaniaczek" nadal jest aktualne.
Polecam powtarzany ostatnio przez TV Polonia cykl programów "Polaków Portret Własny". Naprawdę świetny pomysł ukazania nas i naszych rodaków oczami obcokrajowców.
Lord Fox
Dodano
24.04.2004 15:13:17
theboss78:

Ja wiem jedno Balcerowicz musi odejsc.

Proste ze musi :!: :mrgreen:

A po za tym to ja wiekszosc politykow proponuje TO THE WALL :!: :!: :!:
FlaQs
Dodano
23.04.2004 23:48:28
XeviL:
jak Lepper dojdzie do wladzy to juz nie bede dumny.

Ja wiem jedno Balcerowicz musi odejsc.
theboss78
Dodano
23.04.2004 23:06:02
jak Lepper dojdzie do wladzy to juz nie bede dumny.
XeviL
Dodano
23.04.2004 22:30:25
Ciezko powiedziec ze jestem dumny patrzac na to np. jakie pogladay narod ostatnio reprezentuje, ale jak sie zastanawiam gdzie chce mieszkac i zyc to tylko w Polsce bo tu jest jednak najnormalniej. wiec chyba jestem dumny ze jestem Polakiem :!:
jedrek127
Dodano
23.04.2004 22:17:05
Krzychooo:
fije:
JA!

I ja teź!

To ja tez sie dolacze.
theboss78
Dodano
23.04.2004 21:03:49
fije:
JA!

I ja teź!
Krzychooo
Dodano
23.04.2004 20:51:40
kwak:
kto jest dumny źe jest Polakiem

JA!
fije
Dodano
23.04.2004 20:50:07
FlaQs:
jaki by ten kraj nie był to jest moja ojczyzna :!: czy jestem dumny? tak jestem i nie moge sie patrzec na to jak obcokrajowcy wykupuja moj kraj :!:

A to dlatego, ze wladze mamy do d....
theboss78
Dodano
23.04.2004 01:12:01
kwak
Dodano:
22.04.2004 18:16:30
Komentarzy:
20
Strona 1 / 3