który system?

witam
Nie jestem wielkim specjalista jesli chodzi o informatykę, dlatego teź stąd moje pytanie.
Jaki system wybrać: XP home czy profesional . Chodzi mi o domowe zastosowania. Z nazwy i z tego co gdzies tam wyczytałem raczej byłby lepszy i bardziej odpowiedni home( i znacznie tańszy). Jednak słyszałem takźe opinie ,źe home to niewypał i nawet do domu warto dołoźyć i zakupić profesionala. Drugie moje pytanie dotyczy wersji OEM, czy jeśli kupie tą wersję np. z myszą czy to oznacza ,źe muszę jej uźywać, czy mogę odłoźyc ja na bok i uźywać innej i bedzie to legalne? Co by sie stało w przypadku awarii tej OEM–owej myszy i koniecznosci wymiany na inną , czy straciłbym licencję i musiałbym kupic nowy system?

Odpowiedzi: 2

XP Home do domu starczy nie ma co przepłacać,no chyba źe ma się kase to Profesional.

Home to wersja okrojona Profesionala nie źaden niewypał.

Kup lepiej OEM z podzespołem typu karta napęd – trwale związanym z kompem.

Poczytaj tu:

http://komputery.katalogi.pl/forum_7/strona2/
JNJN
Dodano
29.11.2004 17:04:58
Zakladajac, ze chcesz kupic oryginal to lepiej Home [bo rzeczywiscie jest tanszy] ale mowiac ogolnie to kazdy powie ci, ze lepszy jest Professional. Co do myszki, to nie powinno byc problemow z uzywaniem innej, a jesli sie zepsuje, to chyba ja wymieniaja lub naprawiaja bez laski [do poki masz gwarancje]:)
stahumir
Dodano
29.11.2004 16:53:53
mario24
Dodano:
29.11.2004 16:43:59
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1