Który Radeon X800?
Witam!
Stanąłem przed wyborem karty PCI–E. Zdecydowałem się na Radeona X800, ale szczerze mówiąc nie wiem którego. Z testów na benchmarku nieźle wypada wersja XL. Co waszym zdaniem wybrać?
Stanąłem przed wyborem karty PCI–E. Zdecydowałem się na Radeona X800, ale szczerze mówiąc nie wiem którego. Z testów na benchmarku nieźle wypada wersja XL. Co waszym zdaniem wybrać?
Odpowiedzi: 8
No dobrze ze ma kosztowac 800zł, ale czy nie warto poczekac chwile na premiere nowych chipow ATI, nowa architektura, nowa wydajnosc a i ceny modeli ze sredniej polki tez nie powinny odstraszaca wyjdzie ich cala paleta od X1300 do X1800, w sumie kolo 10 nowych kart.
Tak, tylko źe karta ma kosztować jakieś 800zł w sklepach, a w niektórych testach wypada lepiej od 6800GT. Podobno nieźle ma się podkręcać.
A co powiecie o X800GTO To najnowszy model tej karty
to cholernie mozcno odgrzany kotlet w wydaniu ATI i co z tego ze ma pojawic sie w sklepach, jak karta jest daleko wstecz jesli chodzi o technologie wykonania. Za tydzien do dwoch premiera R520 wiec inwestowanie w tego GTO to pomylka na duza skale.
A co powiecie o X800GTO :?: To najnowszy model tej karty, który ma lada dzień pojawić się w sklepach. Podobno świetny sprzecik za moźliwe pieniądze.
Poluje tam gdzieś w piekle na Radeony :lol:
Serwis znaczy się.
Serwis znaczy się.
Gdybym mial juz placic prawie 1400zł za karte, to naprawde bez wachania wziol bym GF 7800GT, karta o jedna epoke do przodu, przed tym Radeonem. Ale coz sa gusta i gusciki, oraz fanatycy. Ja sie zawsze kieruje tym co w danej chwili daje mi wiecej i lepiej sie sprawuje.
Taki maly OT, spiderko co sie stalo z twoim Asusem, jesli mozna spytac ? :?
Taki maly OT, spiderko co sie stalo z twoim Asusem, jesli mozna spytac ? :?
Doinwestuj się trochę i kup to:
WinFast PX7800GT TDH 256DDR3 256bit PCI–E TV/2xDVI/VIVO
lub kup to z Nvidia:
GigaByte GeForce 6800GT 256DDR PCI–E TV/2xDVI DH
a jeśli wierność :wink: nie pozwala to proponuje to:
Radeon X800 XL Asus EAX800XL/2DTV/256M/A 256 MB TV/2xDVI BOX (PCI–E)
Obydwie to świetne karty, jeśli uwielbiasz Half Life 2 oraz mod tej gry np. pt."Counter Strike:Source" to napewno się nie zawiedziesz – karta oferuje sporo większą moc na tym silniku firmy Valve. Gdybyś jednak chciał mieć jednak karte która radzi sobie, zarówno w w/w produkcji, jak równierz w Doomie 3 jaki innych grach bazującym na tzw. Shejderach (SmartShader 3.0) to zakup karty z serii GF6 będzie bardziej opłacalnym zakupem. Kaźda ma swoje plusy i minusy, a decyzja tak naprawdę naleźy do ciebie.
WinFast PX7800GT TDH 256DDR3 256bit PCI–E TV/2xDVI/VIVO
lub kup to z Nvidia:
GigaByte GeForce 6800GT 256DDR PCI–E TV/2xDVI DH
a jeśli wierność :wink: nie pozwala to proponuje to:
Radeon X800 XL Asus EAX800XL/2DTV/256M/A 256 MB TV/2xDVI BOX (PCI–E)
Obydwie to świetne karty, jeśli uwielbiasz Half Life 2 oraz mod tej gry np. pt."Counter Strike:Source" to napewno się nie zawiedziesz – karta oferuje sporo większą moc na tym silniku firmy Valve. Gdybyś jednak chciał mieć jednak karte która radzi sobie, zarówno w w/w produkcji, jak równierz w Doomie 3 jaki innych grach bazującym na tzw. Shejderach (SmartShader 3.0) to zakup karty z serii GF6 będzie bardziej opłacalnym zakupem. Kaźda ma swoje plusy i minusy, a decyzja tak naprawdę naleźy do ciebie.
Jakieś 1000–1400zł
Strona 1 / 1