który lepszy?
Witam.mam 2 kompy.na jednym płyta główna ECS K7s5A athlon 1700XP a na drugim plyta P4s5A z pentium 4 1700.na ktorym z nich bedzie lepiej chodzil XP HE z SP2.komputer bedzie uzywany do pracy,czyli duzo programow min.graficznych.dysk twardy 40GB baracuda IV.nagrywarka LG48/24/48.co mi poradzicie?pozdrawiam
aha.zapomnialem dodac ze pamiec 256 DDR na 333
Od "zapomnialem dodac" jest taki przycisk –
EL NINO
aha.zapomnialem dodac ze pamiec 256 DDR na 333
Od "zapomnialem dodac" jest taki przycisk –
EL NINO
Odpowiedzi: 10
evil44:Tia... tylko, źe P4S5A to teź płyta ECS'a... A z Athlonem nie będzie miał (teoretycznie) problemu z wymianą go na szybszy (max: 2400+). Co do P4 – no i owszem – teź moźna wsadzić szybszy – ale koszt (w porównaniu z Athlonem) będzie większy – przy tej samej wydajności.
Ano prawda, ale te pod amdsą chyba gorsze niź pod Pentiuma...
skoro masz dwa kompy to powybieraj z nich to co najlepsze i poskładaj :wink: .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tia... tylko, źe P4S5A to teź płyta ECS'a... A z Athlonem nie będzie miał (teoretycznie) problemu z wymianą go na szybszy (max: 2400+). Co do P4 – no i owszem – teź moźna wsadzić szybszy – ale koszt (w porównaniu z Athlonem) będzie większy – przy tej samej wydajności.
System będzie tak samo stabilny na obu procesorach, róznicy w codziennym uźytkowaniu takźe nie zauwazysz, ja jednak dla świętego spokoju wziałbym Pentiuma, bo ta płyta ECSa to hmmm... powiem tyle, źe miałem z nią nieciekawą sytuację. Bierz Pentiuma :wink:
dziekuje panowie za opinie :) akurat o gry to najmbiej mi chodzi.no chyba ze czas pozwoli to w Małysza skyJump se pohulom.chodzilo mi bardziej o programy,na ktorym bedzie bardziej stabilniejszy system,internet itd. :) karta to zwykle GF2 MX400 z tv. moze jescze jakies sugestie?pozdrawiam
MarcinX:adik154:Programy lepiej będą chodziły na Pentium4, gry natomiast na ATHLONIE
Nie.
Gry będą chodziły lepiej na tym gdzie jest lepsza karta graficzna :mrgreen:
Ale jeśli by do obu dać takie same karty graficzne to lepiej wypadnie Athlon :lol: MarcinX aleś ty dowciapny :wink:
adik154:Programy lepiej będą chodziły na Pentium4, gry natomiast na ATHLONIE
Nie.
Gry będą chodziły lepiej na tym gdzie jest lepsza karta graficzna :mrgreen:
adik154:Programy lepiej będą chodziły na Pentium4, gry natomiast na ATHLONIE
Masz jakieś dowody ?
Ten sam poziom róźnice niezauwaźalne w codziennej eksploatacji.
Programy lepiej będą chodziły na Pentium4, gry natomiast na ATHLONIE
Strona 1 / 1