Który defrag. najlepszy do NTFS a który do FAT 32 ?

Hejka. Pytanie w temacie. Pomóźcie wybrać. Było to juź na forum ale to co tam pisze jest zupełnie sprzeczne z moimi poglądami . Jak to jest naprawdę??

Odpowiedzi: 9

A co to za program ? Nie slyszalem jeszcze :wink: .
EL NINO
Dodano
17.02.2004 19:53:43
Według mnie najlepszy jest NTFS, o ile tylko potrafi się w pełni wykorzystać jego moźliwości.
Anonymous
Dodano
17.02.2004 19:39:05
A ja polecam O&O Defrag.
Pod FAT 32 w Win98, Me – zdecydowany mój faworyt to Symantec. Nie było mu równych co do szybkości. Ale juź uźywając Win XP teź z FAT 32 – to u nego cieniutko.
I miejsce O& Defrag
II Diskeeper
Anonymous
Dodano
13.02.2004 14:02:16
brtx:
Jesli chodzi o NTFS to ja polecam PerfectDisk, ewentualnie Diskeepera 8.

A ja PerfectDisk'a polecam i do NTFS i do FAT32. Porządny program. Na forum nawet opis znajdziesz...
Gagman
Dodano
10.02.2004 14:46:46
Jesli chodzi o NTFS to ja polecam PerfectDisk, ewentualnie Diskeepera 8.
brtx
Dodano
10.02.2004 14:10:42
Rebe:
Pawek – własnie co do speeddisk–a bym polemizowął i to bardzo mocno w odniesieniu do ntfs–a.

Byłałem zarówno świadkiem , jak i uczestnikiem dyskusji na ten temat i przytaczanych w nich argumentów nie chce mi się powtarzać, ale zapewniam Cię, źe na tym forum znalazłbym bez trudu kilku userów, którzy mój pogląd podzielają.

Nie chesz polemizować – to nie. W kaźdym razie ja to uczynię. SpeedDisk jest znakomitym defragmentatorem – uzywam jego róźnych wersji od lat i nigdy nie miałem z nimi problemów. Cały proces wykonywany był szybko i był co najwaźniejsze skuteczny. Co do obsługi systemów plików, to ostatnie wersje są wybitnie pod NTFSa – bardzo niechętnie defragmentują partycje w FATCIE...
Pawek
Dodano
10.02.2004 14:01:12
Pawek – własnie co do speeddisk–a bym polemizowął i to bardzo mocno w odniesieniu do ntfs–a.

Byłałem zarówno świadkiem , jak i uczestnikiem dyskusji na ten temat i przytaczanych w nich argumentów nie chce mi się powtarzać, ale zapewniam Cię, źe na tym forum znalazłbym bez trudu kilku userów, którzy mój pogląd podzielają.
Rebe
Dodano
10.02.2004 13:43:11
Wujot:
Hejka. Pytanie w temacie. Pomóźcie wybrać. Było to juź na forum ale to co tam pisze jest zupełnie sprzeczne z moimi poglądami . Jak to jest naprawdę??

Rebe:
To albo zmień poglądy, albo się dostosuj do znalezionych odpowiedzi.

Czy to w tym przypadku nie to samo :?

Rebe:
ntfs – systemowy
fat32 – kwestia gustu – ontrack, symantec czy diskeeper

Na forum z pewnością wymieniono lepsze... jeśli chodzi o NTFS, choćby SpeedDisk z pakietu Nortona.
Pawek
Dodano
10.02.2004 13:22:08
Wujot:

To albo zmień poglądy, albo się dostosuj do znalezionych odpowiedzi.
ntfs – systemowy
fat32 – kwestia gustu – ontrack, symantec czy diskeeper
Rebe
Dodano
10.02.2004 12:24:31
Anonymous
Dodano:
10.02.2004 11:15:40
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1