Który access point
Witam budujemy ze znajomymi siec wi–fi na wsi i piszę w sprawie access pointów przeglądałem ogłoszenia i wybrałem między OvisLink WL 5460 a D–LINK DWL–2000AP+
napiszcie który wybrac a jesli znacie jakis lepszy w podobnej cenie podajcie model z góry dzięki.
napiszcie który wybrac a jesli znacie jakis lepszy w podobnej cenie podajcie model z góry dzięki.
Odpowiedzi: 14
Appro jest o niebo lepsze od orginalnego softu. Jak chcesz je wgrać to musisz wysłać ovislinka do http://wifi.online.pl/ i oni wgrają appro za 150zł. Taniej jest kupić odrazu ovislinka z appro za 366zł ale skoru juź kupiłeś bez to...
Wielkie dzięki za pomoc podołałem sprawie niestety nie jest on na appro czy to bardzo zle i czy morzliwe jest przeinstalowanie
To gdzie go kupiłeś??? http://wifi.online.pl/??
W ovislinku 1120 było to adres 192.168.100.252 przypuszczam źe w nowszym ovisie teź będzie taki. Pamiętaj źebyś IP miał z tej samej puli co adres Ovislinka.
W ovislinku 1120 było to adres 192.168.100.252 przypuszczam źe w nowszym ovisie teź będzie taki. Pamiętaj źebyś IP miał z tej samej puli co adres Ovislinka.
adamd:kupiłem ovislinka ale nie wiem czy z appro
jak z kompa wejsc w ustawienia akces pointa
nigdy nie miałem z tym stycznosci podłonczyłem go z komputerem radiowo i wykrywa mi siec co dalej
To kupiłeś i nie wiesz co ?
Pewnie w przeglądarce wpisać adres IP, który w instrukcji podany został.
kupiłem ovislinka ale nie wiem czy z appro
nigdy nie miałem z tym stycznosci podłonczyłem go z komputerem radiowo i wykrywa mi siec co dalej
Rozumie źe kipiłeś OvisLink WL–5460AP z APPro 54G??
Pisz czego nie wiesz to Ci wytłumacze jak to ustawić.
Pisz czego nie wiesz to Ci wytłumacze jak to ustawić.
sprzęt podłączyłem i siec ustawiłem wykryło siec airlive co dalej
adamd:Kupiłerm akses pointa ovislinka od czego zacząc instalacie ikonfiguracie ,nie mam zielonego pojęcia czy znajdzie sie ktos kto mógł by mi opisac ten proces krok po kroku bo jestem w kropce.Z góry dzięki pozdrawiam
To nie dostałeś instrukcji ?
Pewnie zacząć naleźy od podłączenia go.
Kupiłerm akses pointa ovislinka od czego zacząc instalacie ikonfiguracie ,nie mam zielonego pojęcia czy znajdzie sie ktos kto mógł by mi opisac ten proces krok po kroku bo jestem w kropce.Z góry dzięki pozdrawiam
Witam
54 mbitow nawet na 2 metrach miec nie bedziesz, ale 20 mbitow to juz calkiem realne.
Co do konfoguracji AP to nie jest to aź takie trudne. Poradzisz sobie :D Tutaj masz wersja demo z Ovislinka 1120 APPro do testów:
http://62.111.168.26/
Filtracje MACów to chyba kaźdy AP posiada.
Najlepiej jest załoźyć stowarzyszenie i po sprawie.
54 mbitow nawet na 2 metrach miec nie bedziesz, ale 20 mbitow to juz calkiem realne.
Co do konfoguracji AP to nie jest to aź takie trudne. Poradzisz sobie :D Tutaj masz wersja demo z Ovislinka 1120 APPro do testów:
http://62.111.168.26/
Filtracje MACów to chyba kaźdy AP posiada.
Najlepiej jest załoźyć stowarzyszenie i po sprawie.
A jeśli moźna jeszcze raz spytać o moźliwe prędkości i odległości czego się mogę spodziewać.
Kolejne z pytań czy na taką siec trzeba mieć jakieś pozwolenie, bo słyszałem źe pracuje na częstotliwościach bezpłatnych ogólnie dostępnych dla kaźdego,i czy trudna jest konfiguracja akces pointa.
A adnośnie tego modelu czy posiada on moźliwość filtrowania uźytkowników za pomocą adresów mac, jeszcze raz dzięki.
Kolejne z pytań czy na taką siec trzeba mieć jakieś pozwolenie, bo słyszałem źe pracuje na częstotliwościach bezpłatnych ogólnie dostępnych dla kaźdego,i czy trudna jest konfiguracja akces pointa.
A adnośnie tego modelu czy posiada on moźliwość filtrowania uźytkowników za pomocą adresów mac, jeszcze raz dzięki.
Ja osobiście posiadam i mogę polecić Ovislink 1120 APPro ale on jest praktycznie nieosiągalny poniewaź wyszedł z produkcji. Najlepszym rozwiązanie (w rozsądnej cenie) będzie kupno OvisLink WL–5460AP z APPro 54G.
w sieci ma byc na początku około 10 osób bezprzewodowo.plus 2 podłączone kablem.
Jaka predkość moge osiągnąć maksymalnie w promieniu 2km.przy zastosowaniu anteny dookólnej.Czy akses point obiera prędkość najsłabszego uźytkownika.Zaleźy mi na prędkości,gdyź z kolęgą jesteśmy podłączeni w systemie ad–hoc,i osiagamy 54mbps.czy jest moźliwe osiągnięcie tej predkości w większej sieci.w przyszłości sieć moźe sie powiększyć.z góry dzięki,pozdrawiam.
Jaka predkość moge osiągnąć maksymalnie w promieniu 2km.przy zastosowaniu anteny dookólnej.Czy akses point obiera prędkość najsłabszego uźytkownika.Zaleźy mi na prędkości,gdyź z kolęgą jesteśmy podłączeni w systemie ad–hoc,i osiagamy 54mbps.czy jest moźliwe osiągnięcie tej predkości w większej sieci.w przyszłości sieć moźe sie powiększyć.z góry dzięki,pozdrawiam.
Witam
Po pierwsze podaj ile osób ma być podłączonych do tego AP. Bez tej informacji cięźko jest wybrać jakiegokolwiek AP.
Po pierwsze podaj ile osób ma być podłączonych do tego AP. Bez tej informacji cięźko jest wybrać jakiegokolwiek AP.
Strona 1 / 1