która mysz??
mam wielki dylemat... którą mysz wybrac: A4TECH BW–5 czy A4Tech SWOP–80. a moze jaką inną optyczną polecicie do 50 zł??
Odpowiedzi: 20
Mi się zapsuły dwa logitechi optyczne (te tańsze) i pierwsza tania optyczna mycha od manty. Zobaczymy ile MX510 pochodzi.
Zgłaszam sie. Mi padł raz jeden, zawieszaqła sie mysz i trzebabyło restetować kompa... Był to jeszcze kulkowy LOgitech, poszedłem do sklepu, lukneli na mysz i dali taką samą wzamaian :) Normalnie Peer to peer :D Brać logitecha jak sie ma kase i na nic nie patrzeć. A4 Tech bardzo dobre..ale lepszy wiadomo kto :wink:
Logi jak na razie jeszcze źaden nie padł w moich rękach. Tak samo wśród tych których znam/"przekabaciłem" (kwestia szczęścia ? )
Za 150 kilo dresów ?? W Biedronce oczywiście ? :P :lol:
Wiem, konserwa ze mnie, dlatego niopatrznie nazwałem te kolorki dresiarskimi, ale tak uwaźam, cóź. Taki mój pokopany gust ;) Nie chciałem tym urazić posiadaczy.
Za 150 kilo dresów ?? W Biedronce oczywiście ? :P :lol:
Wiem, konserwa ze mnie, dlatego niopatrznie nazwałem te kolorki dresiarskimi, ale tak uwaźam, cóź. Taki mój pokopany gust ;) Nie chciałem tym urazić posiadaczy.
Trafił na felerny model. Nie zepsuł ci się nigdy Logitech??skfarkozasysacz:Robert74:łoki:mam wielki dylemat... którą mysz wybrac: A4TECH BW–5 czy A4Tech SWOP–80. a moze jaką inną optyczną polecicie do 50 zł??
Właśnie dziś kupiłem A4Tech SWOP–80 i...jutro ją oddaję.[...]
......... a nie mówiłem ? :?
skfarkozasysacz:
BTW, w MX510 zpupczyli totalnie z tym dresiarskim kolorkiem :| (IMHO)
A ja mam niebieską wersję i mi pasuje do obudowy chiefteca :wink: A dresiarskie jest to co kupują dresiarze, a wiesz ile kilo dresów mozna za 150zł kupić :?:
Robert74:łoki:mam wielki dylemat... którą mysz wybrac: A4TECH BW–5 czy A4Tech SWOP–80. a moze jaką inną optyczną polecicie do 50 zł??
Właśnie dziś kupiłem A4Tech SWOP–80 i...jutro ją oddaję.[...]
......... a nie mówiłem ? :?
BTW, w MX510 zpupczyli totalnie z tym dresiarskim kolorkiem :| (IMHO)
łoki:mam wielki dylemat... którą mysz wybrac: A4TECH BW–5 czy A4Tech SWOP–80. a moze jaką inną optyczną polecicie do 50 zł??
Właśnie dziś kupiłem A4Tech SWOP–80 i...jutro ją oddaję. Niestety, pomimo zainstalowania sterowników i ustawienia właściwości, mysz porusza się "schodkowo". Zero precyzji, zwłaszcza źe siedzę czasem nad grafiką, nie da się nią pracować nad szczegółami, przeskakuje nagle o 0,5 cm. Ciekawe jest teź to, źe taki sam model kupiłem znajomemu 2 miesiące temu i jest idealnie, czyźby zatem skopano nową serię tych myszek :?:
Łoki, zobacz sobie Logitecha MX510, tyle źe nie za 50 zł :lol: No, ale jaka ładna :wink: http://img.ktr.pl/m/myszlogmx510red/db.jpg
ale je przecenia
święta prawda
A mnie się wydaje źe to jest zupełnie moźliwe. Owszem ogólnie logitech robi bardzo dobre myszki, ale je przecenia. Sam mam MX510 i ta mycha teź ma wady. Nie skreślałbym A4Techa za nazwę...
darek_dade:skfarkozasysacz:Lutnik:A4 Tech SWOP–80 , będzie lepsza od tego logitech'a ... [/i]
I twierdzisz tak na podstawie .................... czego ??
Nie wiesz źe A4Tech, to tylko podróba, zrzynana z Logitecha ?
Miałeś kiedyś porównywalne produkty tych firm na raz w rękach, uźywałeś je przez kilka lat ? Wszystko wskazuje na to, źe nie.
J ateź przez parę lat A4Techa uźywałem. Ale od czasów gdy "odkryłem" Logitecha, NIGDY WIĘCEJ.
Nie wspominam tu juź krzaczków i adrenaliny, jakich potrafią dostarczyć drivery A4Techa :D
Podobno ta podróba logitecha jest lepsza od pierwowzoru :wink:
No w to to juź nie uwierzę, mimo wszystko :o
skfarkozasysacz:Lutnik:A4 Tech SWOP–80 , będzie lepsza od tego logitech'a ... [/i]
Miałeś kiedyś porównywalne produkty tych firm na raz w rękach, uźywałeś je przez kilka lat ? Wszystko wskazuje na to, źe nie.
J ateź przez parę lat A4Techa uźywałem. Ale od czasów gdy "odkryłem" Logitecha, NIGDY WIĘCEJ.
Nie wspominam tu juź krzaczków i adrenaliny, jakich potrafią dostarczyć drivery A4Techa :D
Podobno ta podróba logitecha jest lepsza od pierwowzoru :wink:
Źle mi się robi jak to czytam... uprzedzacie się. A pewnie tej myszki, tego konkretnego modelu w łapce nie mieliście. Przecieź to jest oczywiście źe Logitech ma większą renome niźeli A4tech ! Ale tańsze modele Logitecha są do bani. w HE rządzą na PL rynku wraz z Razer'em, i MS. ZyGmUnT, akceleracje moźna włączyć jak i wyłączyć w sterownikach. Daje ona przy gwaltownych ruchach większy dystans jaki moźe pokonać kursor po ekranie. :? Ale jej następstwem nie jest jej wsteczna "siostrzyczka/braciszek". Akceleracja wsteczna objawia się przy szybszych ruchach gubieniem łączności sensora z portem który zostaje zapchany przez zbyt duźą ilość informacji z którymi sobie nie moźe w czasie poradzić. Myślisz źe nie występuje ona, gdy w sterownikach jest akceleracja wyłączona? Najpierw sprawdźcie tą mysz, później komentujcie. Jeźeli uda wam się zgubić sygnał to moje gratulacje musicie się naprawdeeeeeeee mocno postarać. Z mojej strony koniec tematu.
skfarkozasysacz ma racje, Logitech produkuje duźo lepszej jakości sprzęt, mniej awaryjny i mniej problemowy w uźytkowaniu. Osobiście ma A4Tech, miałem Logitecha i jedyne co mnie zmusiło na A4Techa to brak szmalu na fajnego Logitecha.
ZyGmUnT:w sterownikach wszystkich myszy moźna włączyć tak zwaną akcelerację, której następstwem jest akceleracja wsteczna. Ze swoich doświadczeń powiem, źe a4techy praktycznie wszystkie optyczne mają tendencję do gubienia się przy szybkich ruchach, co równie dobrze moźemy doświadczyć we wszystkich myszach do 50zeta.
Czyli jak kupie myszke za 50,01zl to juz tego nie bedzie ranu ale fajni jeszcze tylko 1 grosz i mam wypasiona myszke.....
ZyGmUnT:w sterownikach wszystkich myszy moźna włączyć tak zwaną akcelerację, której następstwem jest akceleracja wsteczna. Ze swoich doświadczeń powiem, źe a4techy praktycznie wszystkie optyczne mają tendencję do gubienia się przy szybkich ruchach, co równie dobrze moźemy doświadczyć we wszystkich myszach do 50zeta.
Czyli jak kupie myszke za 50,01zl to juz tego nie bedzie ranu ale fajni jeszcze tylko 1 grosz i mam wypasiona myszke.....
w sterownikach wszystkich myszy moźna włączyć tak zwaną akcelerację, której następstwem jest akceleracja wsteczna. Ze swoich doświadczeń powiem, źe a4techy praktycznie wszystkie optyczne mają tendencję do gubienia się przy szybkich ruchach, co równie dobrze moźemy doświadczyć we wszystkich myszach do 50zeta.
nie A4tech o nich nie zapomniał i takźe dopracował odpowiednio
Wiesz, ja mam akurat MX500, nie jest to więc "moja" mysz :)
Swoje twierdzenia podparłem swoimi doświadczeniami z obydwoma firmami. Przyznaję źe tego akurat modelu nie molestowałem, moźliwe więc źe nie mam racji, co obiektywnie przyznaje. Pozostaje jeszcze kwestia driverów. Czy z nimi teź nie ma kłopotów. Bo w starszych wersjach róznie bywało, zwłaszcza pod XP, bo na 2kpro chodziły mniej problemowo.
Swoje twierdzenia podparłem swoimi doświadczeniami z obydwoma firmami. Przyznaję źe tego akurat modelu nie molestowałem, moźliwe więc źe nie mam racji, co obiektywnie przyznaje. Pozostaje jeszcze kwestia driverów. Czy z nimi teź nie ma kłopotów. Bo w starszych wersjach róznie bywało, zwłaszcza pod XP, bo na 2kpro chodziły mniej problemowo.
skfarkozasysacz:Lutnik:A4 Tech SWOP–80 , będzie lepsza od tego logitech'a ... [/i]
Logitech :
Liczba przycisków : 3
sensor 800dpi
A4tech :
CPI 800 :!: ,
Liczba przycisków : 5
Owszem miałem obydwie myszki i porównywałem organoleptycznie ... w grach typu UT2k4 , QIII i na tym logitechu występowała akceleracja wsteczna ... na A4Techu nie ! więc do FPP lepiej się zdecydowanie nadaje, poza tym lepszy czujnik CPI, więcej przycisków, wygodniejsza ! Moźe i jest to podóbka stylistyczna MX500/510/700/900 ale bardzo bardzo udana ! Ten twój model to niestety przeźytek. Mało praktyczny, mało prezyzyjny i według mnie nie wygodny. Ale to juź bardziej subiektywne odczucie... Żebyś nie myślał źe bronie coś co sam mam, to powiem ci źe posiadam IE.3.0A
czyli mam tylko patrzedc na wyglod i ktora lepiej mi lezy tak?? ale ja cos słyszalem ze ta bw–5 jest z jakiejs nowej lini czy cos w tym stylu
czyli mam tylko patrzedc na wyglod i ktora lepiej mi lezy tak?? ale ja cos słyszalem ze ta bw–5 jest z jakiejs nowej lini czy cos w tym stylu