kręcenie A 64
Witam,
naszło mnie na podkręcenie procka, dodam, źe absolutnie nie ma takiej potrzeby poza czystym kaprysem. Poczytałem trochę na tweakforum, ale poza ogólnymi wiadomościami nic szczególnego. Z utęsknieniem wspominam poprzednią płytę K7Delta i Bartona 2500 gdzie podkręcenie szyny na 200 dawało procek 3200+. Niestety próby na obecnym sprzęcie wypadają mizernie, max udało się ustawić szynę na 240 z mnoźnikiem 9x. Czy jest moźliwe (jak wyczytałem na stronach komputronika) podkręcenie tego proca na 4000, (niestety wyczyścili wszystkie komentarze).
Będę wdzięczny za podpowiedź.
K.
A 64 3000 s939
pentagram QVC 100
K8N Platinium
2x512 Kingstonx333
6800GT Leadtek +NV5
EPower 400
160 Seagate sata
naszło mnie na podkręcenie procka, dodam, źe absolutnie nie ma takiej potrzeby poza czystym kaprysem. Poczytałem trochę na tweakforum, ale poza ogólnymi wiadomościami nic szczególnego. Z utęsknieniem wspominam poprzednią płytę K7Delta i Bartona 2500 gdzie podkręcenie szyny na 200 dawało procek 3200+. Niestety próby na obecnym sprzęcie wypadają mizernie, max udało się ustawić szynę na 240 z mnoźnikiem 9x. Czy jest moźliwe (jak wyczytałem na stronach komputronika) podkręcenie tego proca na 4000, (niestety wyczyścili wszystkie komentarze).
Będę wdzięczny za podpowiedź.
K.
A 64 3000 s939
pentagram QVC 100
K8N Platinium
2x512 Kingstonx333
6800GT Leadtek +NV5
EPower 400
160 Seagate sata
Odpowiedzi: 4
Panowie...maszyny są po to aby je katować nieustannie... :lol:
odnośnie szczegółów, gamoń ze mnie, bo takie szczegóły jakie dokładnie mam pamięci nic mi nie mówią, więcej mam chęci niź umiejętności, ale próbować będę...poprzednia płyta pamięci widziała jako dual chanel, teraz widzi pojedyńczy, choć pokazuje 1G kości...
pozdrawiam
odnośnie szczegółów, gamoń ze mnie, bo takie szczegóły jakie dokładnie mam pamięci nic mi nie mówią, więcej mam chęci niź umiejętności, ale próbować będę...poprzednia płyta pamięci widziała jako dual chanel, teraz widzi pojedyńczy, choć pokazuje 1G kości...
pozdrawiam
brtx:Przepraszam – ale teraz za offtopikuje – bez urazy huzar, nie zebym sie jakos czepial czy cos tam, ale...
w jakim celu celu chcesz podkrecac taki komputer? Przeciez nawet jak Ci sie uda wykrecic tego proca to... no walsnie co? Iles_tam punktow wiecej w 3DM05? :roll: :roll: :roll:
Problem wydaje mi sie lekko abstrakcyjny... ale to oczywiscie moje zdanie.
Pozdrawiam!
Dziwne masz zdanie, no ale cóź nie będe kwestionował. Wg mnie szkoda takiego komputera nie podkręcać...
Co do podkręcania. Płytę masz niezłą do OC, procesor raczej teź, no i zostały pamięci. Jeźeli to są te Kingstony na winbondach bh–5 to świetnie, jeźeli nie to trochę gorzej, zawsze pozostaje podkręcanie asynchroniczne.
Zwiększaj FSB i napięcie procka tak wysoko jak się tylko da aby było stabilnie. Później moźesz zacząć bawić się dzielnikiem HTT, timingami i innymi duperelami.
huzar szkoda takiego kompa podkrecac bo jak na te czasy wymiata
Przepraszam – ale teraz za offtopikuje – bez urazy huzar, nie zebym sie jakos czepial czy cos tam, ale...
w jakim celu celu chcesz podkrecac taki komputer? Przeciez nawet jak Ci sie uda wykrecic tego proca to... no walsnie co? Iles_tam punktow wiecej w 3DM05? :roll: :roll: :roll:
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Strona 1 / 1