Kreator dodawania sprzętu
Otóź mam bezprzewodowa klawiature i mysz firmy creative podłączaną do portu USB. Do niedawna nie bylo z tym zadnego problemu, ale pewnego dnia przestala dzialac klawiatura. W menedźeźe uźądzen zauwaźyłem źe nie sa zaladowane sterowniki do niej. Właczylem narzedzie do rozwiazywania problemow w windzie i dowiedzialem sie ze musze odinstalowac urzadzenie i ponownie je zainstalowac. I tak własnie zrobilem. Wszystko poszlo normalnie klawiatura działała. Ale jak na nastepny dzien znowu właczylem kompa to po zalogowaniu znów włącza się mi kreator dodawania sprzetu i pisze ze nie mozna zaladowac sterownikow dla klawiatury. Dziwne jest to ze klawiatura dziala calkiem normalnie, nawet gdy pisze ze sprzet nie zostal poprawnie zinstalowany. Pomóźcie mi, bo zakazdym razem kiedy wlaczam komputer to wyszukuje mi (niby) nowy sprzet. Probowalem przeniesc wtyczke do inego USB ale to nic nie pomagalo.
Mam Windowsa XP SP1
Mam Windowsa XP SP1
Odpowiedzi: 5
Moźe naprawi to moje problemy. :D
Proponuje zatem wykonać instalacje systemu na obecną partycje bez dokonywania formatu. Nie jest to naprawa systemu poprzez konsole, ale w sumie odnajdywanie sedna problemu zajmie więcej czasu – instalacja trwa do 30 minut, system zachowuje większość ustawień uźytkownika.
Sprzęt działa normalnie na innych kompach, a co do sterowników to nie wina sterów od creativa tylko to wina mojego winda, wiem to bo wiele razy aktualizowałem stery i nic nie pomagało.
Nikt tu nie jest specem od wszystkiego, bo spec od wszystkiego nie jest specem.
Sterowniki same z siebie nie powinny znikać, najlepiej by było sprawdzenić ten sprzęt na innym komputerze – przynajmniej byś się dowiedział czy to wina twojego komputera/systemu. Sprawdzałeś aktualizacje sterowników na stronie Creativa, moźe problem występował i producent zamieścił stosowny update.
Sterowniki same z siebie nie powinny znikać, najlepiej by było sprawdzenić ten sprzęt na innym komputerze – przynajmniej byś się dowiedział czy to wina twojego komputera/systemu. Sprawdzałeś aktualizacje sterowników na stronie Creativa, moźe problem występował i producent zamieścił stosowny update.
Fajnie mam juź 3–4 prośby na tym forum o pomoc w jakiejś sprawie i nikt mi nie pomaga...
Strona 1 / 1