krasnal
Wie ktos jak sie tym obslugiwac(a dokladniej jak sie wstawia pliki zebym mogla komus udostepnic)
Odpowiedzi: 8
strzal w dziesiatke.Noto juz wszysko jasne,a tyle sie nakombinowalam z roznymi programami.
(siec wewnetrzna)
(siec wewnetrzna)
lila:Niedziala tak jak wyzej napisales,dobra trudno,odpuszcze niestety ten program.Dzieki za pomoc
A jak sie łączysz z internetem (neostrada, sieć wewnętrzna)
Bo okazać sie moźe ze nie masz zewnetrznego IP ;)
Niedziala tak jak wyzej napisales,dobra trudno,odpuszcze niestety ten program.Dzieki za pomoc
lila:tak wczesniej zrobilam tylko niewiem skad mam wziac adres zeby to bylo mozna sciagnoc(linkdo tego co udostepnilam)
ftp://twój_adres_ip/nazwa_folderu
Przykład:
ftp://111.222.33.44/folder/
P.S: Adres Ip sprawdzisz gdy klikniesz: start – uruchom – cmd i wpisz ipconfig
tak wczesniej zrobilam tylko niewiem skad mam wziac adres zeby to bylo mozna sciagnoc(linkdo tego co udostepnilam)
lila:dzieki ale niestety tez nieumiem nim udostepnic pliku(wszysko w ustawieniach poustawialam ale gdzie mam dac plik do udostepnienia i jak go udostepnic to niewiem)co mam zrobic?
W CerberusFTP ?
Robisz tak:
configuration – user menager – dodajesz nowego usera (przycisk new) – dajesz hasło (2 x klikasz na password) – potem w "okienku" niźej klikasz na ... (trzy kropki) i podajesz scieźkę do folderu z plikami – klikasz Add.
Potem zaznaczasz ten folder i w okinku po prawej zaznaczas Download.
Plik jest udostępniony.
dzieki ale niestety tez nieumiem nim udostepnic pliku(wszysko w ustawieniach poustawialam ale gdzie mam dac plik do udostepnienia i jak go udostepnic to niewiem)co mam zrobic?
Kurna całego krasnala uzywać do udostępniania ?
Dokumentacje zacznij czytać.
A jak chcesz postawić serwer FTP to polecam CerberusFTP – o wiele łatwiejszy w obsłudze.
Dokumentacje zacznij czytać.
A jak chcesz postawić serwer FTP to polecam CerberusFTP – o wiele łatwiejszy w obsłudze.
Strona 1 / 1