Kosz
Mam Vistę 64 home premium i od pewnego czasu nie mam na pulpicie kosza zniknął.
Czy może ktoś porzdzić[-o<
Krzysztof
Odpowiedzi: 3
A jak się nie da zaptaszkować to co zrobić :-k U mnie się nie da, pole jest zablokowane :mryellow:
Dzięki bardzo.:lol:
Pewnie kiedyś przez przypadek go usunąłeś. Kliknij na pulpit prawym przyciskiem myszy, wybierz 'personalizuj', potem z lewej kolumny 'zmień ikony pulpitu' i zaptaszkuj tam 'kosz' ;)
Strona 1 / 1
[quote=jacek24]A jak się nie da zaptaszkować to co zrobić :-k U mnie się nie da, pole jest zablokowane :mryellow: [/quote] Zapewne przywrócić usunięty klucz rejestru. W związku z tym iż nie wiem czy jest to ten sam klucz co dla WinXP czyli {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E w lokalizacji HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Desktop\NameSpace\ proponuję odwiedzić kogoś kto posiada Vistę, podejrzeć co zwiera ww. lokalizacja, wyeksportować ten lub inny brakujący klucz zpodanej lokalizacji do pliku [PPM na kluczu i wybrać opcję "eksportuj", zapisać na dowolnym nośniku z rozszerzeniem .reg pod dowolną nazwą], a następnie dodać do do rejestru poprzez dwuklik na tym pliku i potwierdzenie chęci dodania informacji do rejestru gdy w oknie dialogowym zobaczymy stosowne zapytanie. Uruchamianie edytora rejestru START - > Uruchom -> wpisz regedit i zatwierdź przez ENTER. .