Kosz
Witam.
Mam taki mały problem :choć kosz jest pusty to ikona wskazuje na to źe nie a przy próbie opróźnienia kosza niby pustego system pyta czy chcę usunąć "WINDOWS" nawet jak klikne "tak" to wyswietli sie komunikat źe nie mozna usunąć z powodu braku dostepu do pliku źródłowego .Moźe ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ?Zaznaczam źe wirusów ani innych robali nie ma a i reinstal systemu nic nie pomógł.
Pozdrawiam.
Mam taki mały problem :choć kosz jest pusty to ikona wskazuje na to źe nie a przy próbie opróźnienia kosza niby pustego system pyta czy chcę usunąć "WINDOWS" nawet jak klikne "tak" to wyswietli sie komunikat źe nie mozna usunąć z powodu braku dostepu do pliku źródłowego .Moźe ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ?Zaznaczam źe wirusów ani innych robali nie ma a i reinstal systemu nic nie pomógł.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 7
Przy następnym problemie teog typu sprawdź TweakUI od MS. Tam jest gdzies opcja "rebuild Icon" w sekcji repair – chodzą słuchy, źe pomaga :)
Wyedytowałem, i kosze tam są puste.Zrobiłem czystke w systemie tzn. PCBugDoctor , jv16PowerTools,Ad–aware ,PerfectDisk ,NAV ,Mks–online i TweakXP no i narazie jest OK zdaje sie ze to cos pomoglo bo wczesniej jak udalo mi sie znormalizowac kosz to po restarcie systemu bylo to samo ,a teraz 5 razy juz restartowalem i jest OK i mam nadzieje ze tak pozostanie. A ha i wgralem najnowszy BIOS na plyte, i tu wystąpila dziwna rzecz wszystko sie zaktualizowalo oprocz kilku bloków.Nie mam pojecia czemu ale wszystko dziala jak nalezy,oprocz tego ze w BIOS pokazuje temp. procka a w AIDA32 tylko temp. plyty.Narazie dzieki za pomoc jak to sie znowu powtorzy to dam znac.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Wedytuj zawartość RECYCLER np.Clean Disk`em.
I spróbuj usunąć zawartość.
I spróbuj usunąć zawartość.
Sorki, ale przez pare godzin nie mialem dostepu do internetu.
Wiec tak: Nortona mam ,ale jego raczej wykluczam zauwazylem ze po przeskanowaniu PCBugDoctorem problem na chwile znika.
Przede wszystkim zapomnialem powiedziec ze zmienilem ostatnio prawie wszystko w kompie (plyta ,procek ,grafa) po tym Winda uruchomila sie co prawda normalnie i chodzila w sumie bez problemu ale i tak zrobilem reinstalke, i teraz tak mam .
Wiec tak: Nortona mam ,ale jego raczej wykluczam zauwazylem ze po przeskanowaniu PCBugDoctorem problem na chwile znika.
Przede wszystkim zapomnialem powiedziec ze zmienilem ostatnio prawie wszystko w kompie (plyta ,procek ,grafa) po tym Winda uruchomila sie co prawda normalnie i chodzila w sumie bez problemu ale i tak zrobilem reinstalke, i teraz tak mam .
Teoretycznie mcscr@bymasz rację i pewnie obecnie pratkycznie teź, ale pamietam czasy gdy NU miało tendencje do "psucia się" przy ikonach kosza właśnie i pokazyewał on ózne dziwne rzeczy.
Z tym restore to moze być coś na rzeczy, ale jest jeszcze jedna moźłiwość – kopia zapasowa na innej partycji, a w niej "zawartość" kosza. Będzie bez dostępu – nie ma jak wywalić.
Z tym restore to moze być coś na rzeczy, ale jest jeszcze jedna moźłiwość – kopia zapasowa na innej partycji, a w niej "zawartość" kosza. Będzie bez dostępu – nie ma jak wywalić.
Teoretycznie mcscr@bymasz rację i pewnie obecnie pratkycznie teź, ale pamietam czasy gdy NU miało tendencje do "psucia się" przy ikonach kosza właśnie i pokazyewał on ózne dziwne rzeczy.
To nie to Rebe, NU nie pokazuje plików usuniętych w ten sposób ( nie w formie pełnego kosza ) tylko jako dostępna pozycja w menu kontekstowym.
Update :
Próbowałeś usuwać zawartość Restore :?:
Update :
Próbowałeś usuwać zawartość Restore :?:
Strona 1 / 1