Korespondencja seryjna w Word

Jest tak, napislem dokument powstawialem odpowiednie pola korespondencji seryjnem, zrobilem rekordy w zrodle danych i moje pytanie jest co zrobic aby word zaczal wstawiac te dane do dokumentu?jak skojarzyc zrodlo danych z dokumentem?

Odpowiedzi: 12

no i kurde mialem to dzisiaj na maturze :lol: ale udalo sie > musialem kurde seryjnie wpisac adresy na koperty ale udalo sie :lol: cos mi sie jezyk ploncze :wink:
Benus
Dodano
25.05.2004 21:56:25
Wysyłanie Korespodencji seryjnej jako e–mail jest proste.
Naciskam ikonę Korespodencja seryjna do poczty e–mail,wskazuję adresatów (pole w źródle danych korespondencji seryjnej), podaję temat e–mailu, wskazuję czy dokument ma być załącznikiem czy teź częścią e–mailu, zatwierdzam, zezwalam na uźycie programu pocztowego.

Korzystam z MS Office 2002 i pełnego Outlooka (nie Outlook'a Express).
Sprawdziłem, kaźdy oddzielny dokument trafił osobno na wskazane konto pocztowe.
piotr1958
Dodano
25.05.2004 09:56:11
dobra powiedz mi lepiej jak scalic tylko jeden rekord a nie wszystkie naraz – bo to jest moj problem :!:

i jeszcze jak zrobic zeby wybrany rekord wysylalo pod dany email a inny rekord pod inny itd...?
Benus
Dodano
24.05.2004 17:25:23
Makro; poniźszy tekst przerzuć do Edytora makr (MS VB); w dwa miejsca xxx.doc wpis nazwę swojego dokumentu źródłowego; do edytora wchodzisz poleceniem Narzędzia – Makro utwórz Nazwę makra Utwórz
Sub KS()
With ActiveDocument.MailMerge
.Destination = wdSendToNewDocument
.SuppressBlankLines = True
With .DataSource
.FirstRecord = ActiveDocument.MailMerge.DataSource.ActiveRecord
.LastRecord = ActiveDocument.MailMerge.DataSource.ActiveRecord
End With
.Execute Pause:=False
End With
Windows("xxx.doc").Activate
ActiveDocument.MailMerge.DataSource.ActiveRecord = wdNextRecord
End Sub
Sub ds()
With ActiveDocument.MailMerge
.Destination = wdSendToNewDocument
.SuppressBlankLines = True
With .DataSource
.FirstRecord = ActiveDocument.MailMerge.DataSource.ActiveRecord
.LastRecord = ActiveDocument.MailMerge.DataSource.ActiveRecord
End With
.Execute Pause:=False
End With
Windows("xxx.doc").Activate
piotr1958
Dodano
24.05.2004 16:33:11
i ciagle scala mi w jeden dokument z tym ze podzielony na tyle stron ile jest makr i kazde marko na osobnej stronie ale w tym samym dokumencie :(
Benus
Dodano
24.05.2004 15:59:39
Musisz zakończyć rejestrację makra po przestawieniu rekordu;
względnie najpierw przestaw rekord, a potem scalaj, tyle, źe zaczniesz zabawę od 2 rekordu.

Wstawianie ikony makra:
1. kliknij na końcu jakiegoś paska, gdzie jest ikona ze strzałką w dół, wybierz Dostosuj lub usuń – Dostosuj ; lub na wolnej przestrzeni obok pasków kliknij prawym klawiszem myszki i wybierz Dostosuj ;
2. W zakładce Polecenia Kategorie wybierz Makra;
3. Z Polecenia przeciągnij twoje makro na jakiś pasek narzędziowy;
4. Klikając na nim prawym klawiszem myszki moźesz zmienić jego wygląd;
5. Zamknij Okno Dostosowywanie.
piotr1958
Dodano
24.05.2004 15:37:33
dobry pomysl :)

i chyba ostatnie pytanie, jak umiescic ikone makra na pasku narzedzi?

aha i jak zrobic zeby makro bralo mi rekord ktory jest zaznaczony, bo jak ustawiam makro na rekordzie 1 to pozniej caly czas bierze mi rekord 1 a nie ten ktory jest wyswietlony, nie wiem gdzie to zmienic :(
Benus
Dodano
24.05.2004 15:02:47
Prostej metody nie ma – ale poniźsze operacje moźesz zarejestrować jako makro i umieścić jego ikonę na pasku narzędziowym:
1. dając polecenie scalania Korespondencja seryjna do dokumentu wybierasz opcję Bieźący rekord
2. Ok.
3. ustawiasz następny rekord na pasku Korespondencji seryjnej za pomocą strzałek Następny rekord
piotr1958
Dodano
24.05.2004 13:05:11
no fakt, a jak zrobic zeby kazda strone word zapisal jako inny dokument??
Benus
Dodano
24.05.2004 12:24:43
Z paska narzędziowego Korespondencja seryjna wybierasz ikonę Korespondencja seryjna do dokumentu; otrzymasz w jednym pliku powtórzony wielokrotnie dokument (kaźdy w innej sekcji).
piotr1958
Dodano
24.05.2004 10:34:34
a jak zrobic rzeby wszystkie rekordy scalilo naraz do nowych dokumentow i zapisalo

dokument1.doc
dokument2.doc
dokument3.doc
...

???
Benus
Dodano
20.05.2004 23:09:03
No teraz byloby bardzo wygodne, gdybys wszedl w widok––>paski narzedzi––> korespondencja seryjna. Tam juz sobie powinienes poradzic, gdyz wszystko jest na wyciagniecie kursora ;).
Winchester
Dodano
20.05.2004 22:21:12
Benus
Dodano:
20.05.2004 22:17:36
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1