kopiowanie plików
witam,
kopiowanie plików wydaje się operacją łatwą, ale...:oops:
Próbuję skopiować pliki z foldery WINDOWS/system32/config. Są to: system.LOG, software.LOG, default.LOG, SECURITY, SAM, SAM.LOG, SECURITY.LOG, SYSTEM, SOFTWARE, DEFAULT.
Niestety system informuje mnie,źe są one uźywane przez inny proces i skopiować się nie da. Jak sprawdzić co to za proces lub jak to ominąć...:?:
ps. tworzę bootowalny cd z winxp (pebuilder) i program się wykłada, gdyź właśnie nie moźe skopiować tych plików. Na czas tej operacji wyłaczałem antywira i firewall'a, niestety nie pomaga.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki,
pozdrawiam
kopiowanie plików wydaje się operacją łatwą, ale...:oops:
Próbuję skopiować pliki z foldery WINDOWS/system32/config. Są to: system.LOG, software.LOG, default.LOG, SECURITY, SAM, SAM.LOG, SECURITY.LOG, SYSTEM, SOFTWARE, DEFAULT.
Niestety system informuje mnie,źe są one uźywane przez inny proces i skopiować się nie da. Jak sprawdzić co to za proces lub jak to ominąć...:?:
ps. tworzę bootowalny cd z winxp (pebuilder) i program się wykłada, gdyź właśnie nie moźe skopiować tych plików. Na czas tej operacji wyłaczałem antywira i firewall'a, niestety nie pomaga.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki,
pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
EL NINO:Wszystko da sie skopiowac w konsoli odzyskiwania poleceniem "copy" – "copy c:WINDOWSsystem32config azwa_pliku x:jakies_miejsce azwa_pliku"
Dodam ,źe tylko , poniwaź pliki te chronione są przez system przed róznymi manipulacjami typu kopiowanie , przenoszenie kasowanie
Wszystko da sie skopiowac w konsoli odzyskiwania poleceniem "copy" – "copy c:WINDOWSsystem32config
azwa_pliku x:jakies_miejsce
azwa_pliku"
1.Sprobuj w trybie awaryjnym.
2.M.in. w programie Ad–aware 6.0 jest modul process watch pokazujacy wszystkie pliki z jakiej korzysta dana wlaczona aplikacja.
2.M.in. w programie Ad–aware 6.0 jest modul process watch pokazujacy wszystkie pliki z jakiej korzysta dana wlaczona aplikacja.
Strona 1 / 1