Kopiowanie plików z Win XP na Win98SE
Stoją dwa kompy w jednym pokoju, podłączone są do jednego huba, gdy coś skopiuje (Win98SE) z drugiego kompa (Win XP) to wszystkie pliki takie jak:
*.zip *.rar *.iso oraz *.exe
zostają uszkodzone tzn. np. podczas instalacji dajmy na to demka xxx.exe program wypisuje źe jakiś plik został uszkodzony :roll: (corrupt), podczas instalacji z obraz płyty *.iso jest to samo a w archiwach oczywiście pokazuje źe są uszkodzone niektóre pliki.
Ktoś wie co jest nie tak :idea: :?:
*.zip *.rar *.iso oraz *.exe
zostają uszkodzone tzn. np. podczas instalacji dajmy na to demka xxx.exe program wypisuje źe jakiś plik został uszkodzony :roll: (corrupt), podczas instalacji z obraz płyty *.iso jest to samo a w archiwach oczywiście pokazuje źe są uszkodzone niektóre pliki.
Ktoś wie co jest nie tak :idea: :?:
Odpowiedzi: 9
Jakie uszkodzenie "sznurków" tylko do głowy mi przychodzi, Bo nic innego poza przekłąmaniami transmisji przy odbiorze nie pasuje.
Kupiłem nową kolejke, dalej to samo :(
Co do ramu to mam jedną kość 256 ddr i raczej jest sprawna w 100% bo wszystko chodzi jak naleźy, miałem juź uszkodzony ram i wiem jakie są tego objawy, u mnie nie ma tych objawów więc raczej nie jest to wina mojego ramu.
Co jeszcze mi moźecie doradzić :idea: :?:
Co do ramu to mam jedną kość 256 ddr i raczej jest sprawna w 100% bo wszystko chodzi jak naleźy, miałem juź uszkodzony ram i wiem jakie są tego objawy, u mnie nie ma tych objawów więc raczej nie jest to wina mojego ramu.
Co jeszcze mi moźecie doradzić :idea: :?:
uu jasne, "z" a "w" zmienia postac rzeczy. w takim razie tasma i ramy sa bardzo prawdopodobne. sprawdz memtestem.
Szymon Grabiński:uuu, skoro dzieje sie to na dwoch kompach to ja jednak uwazam, ze wine ma komputer zrodlowy. watpliwe zeby na dwoch kompach byla walnieta pamiec ram czy tez tasma.
byc moze walniety jest jakis element aktywny sieci, np. switch, choc przyznaje, ze to bylby pierwszy przypadek o ktorym slyszalem.
sprawdz antywirusami ten komputer z ktorego pobierasz.
Chyba nie "na dwóch", a "z dwóch" –
..gdy od niego skopiuje teź wywala błędy
Co jednak na docelowy wskazuje, a najp[opularniejszą przyczyną jest ta, o której EL NINO napisał.
uuu, skoro dzieje sie to na dwoch kompach to ja jednak uwazam, ze wine ma komputer zrodlowy. watpliwe zeby na dwoch kompach byla walnieta pamiec ram czy tez tasma.
byc moze walniety jest jakis element aktywny sieci, np. switch, choc przyznaje, ze to bylby pierwszy przypadek o ktorym slyszalem.
Tomi, skad masz ta pewnosc ? To ze system pracuje, nie oznacza ze RAM jest w 100% sprawny. Jesli masz kilka kosci, wyjmij zostawiajac jedna. No i testuj jakims programem testujacym.
Pozycz takze np. od sasiada sprawna tasme do dysku i przetestuj.
Pozycz takze np. od sasiada sprawna tasme do dysku i przetestuj.
Szymon Grabiński:po pierwsze check disc, po drugie wirusy.
Ja napewno nie mam wirusów natomiast ten drugi komp (Win XP) to nie mam pojęcia. Brat mi powiedział źe jak zrobi folder i udostępni go to od razu łapie go jakiś wiru więc to ja musze udostępniać folder na pełny dostęp.
Szymon Grabiński:rozumiem, ze na xp jest ntfs? czy kompresja rowniez?.
Chyba jest ntfs, kompresji raczej nie ma bo to dysk 80GB jest.
Szymon Grabiński:kazdy plik exe/rar po skopiowaniu jest uszkodzony?!
czym kopiujesz?
Kaźdy plik, kopiuje normalnie, kopiuj i wklej oraz Total Copy 1.1
EL NINO:Nie nalezy zapominac o uszkodzonych pamieciach na tym w98. Wszak wszystko co kopiujesz przez RAMy leci.
Ram jest sprawny na 100%
Brat powiedział źe to moźe być spowodowane źe taśme którą mam (kolejka inaczej) do dysku moźe być uszkodzona i dlatego wywala takie błędy. Zamieniałem kolejki z CD–Rom'u ale ta teź jest taka poszarpana i robiona ręcznie tzn. skracana źeby była krótsza, dzieje się to samo co na tamtej kolejce. Jeszcze jedna sprawa, sąsiad z góry ma dokładnie tak samo postawionego Win XP jak brat, gdy od niego skopiuje teź wywala błędy. :idea: :?:
Nie nalezy zapominac o uszkodzonych pamieciach na tym w98. Wszak wszystko co kopiujesz przez RAMy leci.
po pierwsze check disc, po drugie wirusy.
rozumiem, ze na xp jest ntfs? czy kompresja rowniez?
kazdy plik exe/rar po skopiowaniu jest uszkodzony?!
czym kopiujesz?
rozumiem, ze na xp jest ntfs? czy kompresja rowniez?
kazdy plik exe/rar po skopiowaniu jest uszkodzony?!
czym kopiujesz?
Strona 1 / 1