Kopiowanie plików a RAMY ?
witajcie
mam taki problem jestem świeźo po foramcie i nie wiem co jest grane :/ wszystko instlawoalem stery od plyty glownej grafiki direckty itp i nie wiem co sie dzieje. Podczas kopiowania plikow z pratycji na partycje lub pod czas kopiowania z plyty na dysk i na odwrot.. zuzycie ramu mam w 99% z 384 MB spada mi do 2 MB :| i tak muli komp ze szok :/ przez to nie moge nawet nagrac plyty bo podczas kopiwania bufor sie oproznia :/ nie wiecie moze z czym to jest zwiazane ?
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
mam taki problem jestem świeźo po foramcie i nie wiem co jest grane :/ wszystko instlawoalem stery od plyty glownej grafiki direckty itp i nie wiem co sie dzieje. Podczas kopiowania plikow z pratycji na partycje lub pod czas kopiowania z plyty na dysk i na odwrot.. zuzycie ramu mam w 99% z 384 MB spada mi do 2 MB :| i tak muli komp ze szok :/ przez to nie moge nawet nagrac plyty bo podczas kopiwania bufor sie oproznia :/ nie wiecie moze z czym to jest zwiazane ?
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Odpowiedzi: 12
juz wiem od czego to :/ to przez NORTONA ANTYWIRUSA :/ co za szajs :/ to przez to tak mi wszystko tnie :/
pozdrwaiam
pozdrwaiam
juz wiem od czego to :/ to przez NORTONA ANTYWIRUSA :/ co za szajs :/ to przez to tak mi wszystko tnie :/
pozdrwaiam
pozdrwaiam
tak tasiemka sprawna... sp2 nic nie dal :D juz brak mi pomyslow czuje ze bedzie format...
i tak format po formacie... co za zycie... te komputery czasami potrafią dobic :/
dzieki za zainteresowanie tematem i za wszelkie pomoce
pozdrawiam
i tak format po formacie... co za zycie... te komputery czasami potrafią dobic :/
dzieki za zainteresowanie tematem i za wszelkie pomoce
pozdrawiam
A tasiemka, do której dysk jest podpięty jest sprawna/właściwa ??
A tasiemka, do której dysk jest podpięty jest sprawna/właściwa ??
niestety Rebe... po odinstlaowaniu jest nadal to samo i w zachowaniu i w tych opcjach... zobacze jak to bedzie chodzilo po zainstalowaniu SP2 bo jade tylko na SP1... moze sie cos zmieni...
w razie czego to sie jeszcze odezwe...
dzieki za pomoc
pozdrawiam
w razie czego to sie jeszcze odezwe...
dzieki za pomoc
pozdrawiam
Jakoś nie chce mi się wierzyć, źe Twoja płyta i dysk nie umieją pracować w trybie wyźszym ( UDMA4–6 ).
W związku z tym – kanał, na którym jest dysk odinstaluj i zrestartuj komputer. Po tej operacji sprawdź raz jeszcze ustawienia dla teog kanału.
W związku z tym – kanał, na którym jest dysk odinstaluj i zrestartuj komputer. Po tej operacji sprawdź raz jeszcze ustawienia dla teog kanału.
witajcie.. na poczatek dzieki za pomoc...
defragmentacja nic nie dala... zaraz poszukam czy cos w biosie sie nie zmienilo... a jesli chodzi o tą linijke nizej to mam takie cos:
+
defragmentacja nic nie dala... zaraz poszukam czy cos w biosie sie nie zmienilo... a jesli chodzi o tą linijke nizej to mam takie cos:
+
KoRnias – zajrzyj raz jeszcze do tych kontroleow IDE/ATAPI i zobacz nie "jeśli dostępne", a linijke niźej "bieźący tryb transferu" – w tym oknie informacje opisują stan trybu pracy . Sprawdzenai dokonaj dla wszystkich kanałów – podstawowy/pomocniczy i kontrolerów.
Jeźlei jednak będzie tam UDMA to zostaje Ci sporzystać z jakiegoś TotalCopy np., jako wspomagacza – chodzą śłuchy, źe na opisane kłopoty z nadmiarowym zabieraniem pamięci to moze pomóc.
Jeźlei jednak będzie tam UDMA to zostaje Ci sporzystać z jakiegoś TotalCopy np., jako wspomagacza – chodzą śłuchy, źe na opisane kłopoty z nadmiarowym zabieraniem pamięci to moze pomóc.
a sprubuj defregmentacji dysku
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=46493&highlight=kopiowanie
To tylko jeden z wielkiej listy tematów, o problemach z kopiowaniem, wyciągnięty z archiwum.
To tylko jeden z wielkiej listy tematów, o problemach z kopiowaniem, wyciągnięty z archiwum.
no wlasnie nie jest na PIO tylko DMA jest dostepne :>
powaga wszystko jest ok do czasu keidy zaczyna sie cos kopiowac :/ tak chodzi rewelacyjnie :/
:(((( co ma mzrobic bo mi sie jzu nie chce go formatowac :/
pozdrawiam
powaga wszystko jest ok do czasu keidy zaczyna sie cos kopiowac :/ tak chodzi rewelacyjnie :/
:(((( co ma mzrobic bo mi sie jzu nie chce go formatowac :/
pozdrawiam
Strona 1 / 1