Konwertowanie mp3?
Mam pytanie – jaka aplikacja bądź jaki program nadaje sie najlepiej do konwertowania mp3 na "normalne" audio i na odwrót?
Odpowiedzi: 8
Ja zaś proponuje pobrać kodeki Lame i nakładkę RazorLame do konwersji wav do mp3 i odwrotnie. A do rippowania cd plugin tworzący z płyty AudioCD płytę DaneCD z wav. Lame to najszybsze kodeki :] Takim darmowym zestawem moźna szybko i za darmo przekonwersować pliki. Kodeki Lame kodują z wav do mp3 płytę 80 min. w niecałem 5 minut. Kombinatorski zestaw ale szybki, najszybsze kodeki i brak konieczności tworzenia przez program wpierw wav na dysku a następnie przekonwertowywania go. :o
krecik:
Nero dodaje po 2 s. ciszy na końcu piosenki. Po zripowaniu tak nagranej płyty i ponownym nagraniu w nero mamy juź 4 s. ciszy itd. Moźna wyłączyć ciszę dla kaźdej z piosenek, ale chyba nie moźna wyłączyć tego dla wszystkich piosenek na raz.
Mozna dla wszystkich na raz. Ctrl–A ––> wlasciwosci ––>czas przerwy miedzy sciezkami=0 sekund i po klopocie :–)
Pozdrawiam,
Ja uźywam Easy CD–DA Extractor + Easy Audio File Converter, dość wygodny, polecam.
Dziwne, nie zauwaźyłem. Przecieź moźna ustawić długość przerwy (na szczęście, niektóre kawałki przechodzą z jednego w drugi bez przerw, w takim przypadku raczej byłoby niewskazana jej obecność).
krecik:Nero dodaje po 2 s. ciszy na końcu piosenki.
Dziwne, nie zauwaźyłem. Przecieź moźna ustawić długość przerwy (na szczęście, niektóre kawałki przechodzą z jednego w drugi bez przerw, w takim przypadku raczej byłoby niewskazana jej obecność).
Ostatnio zakupilem sobie Audigy 2. Do karty dostalem plytke z programami i miedzy innymi Creative mediasource player. Okazalo sie, ze to jest calkiem niezly programik do ripowania audio na MP3 :))
neo340:i nawet przerwy między utworami robi
Nero dodaje po 2 s. ciszy na końcu piosenki. Po zripowaniu tak nagranej płyty i ponownym nagraniu w nero mamy juź 4 s. ciszy itd. Moźna wyłączyć ciszę dla kaźdej z piosenek, ale chyba nie moźna wyłączyć tego dla wszystkich piosenek na raz.
przy nagrywaniu w nero jest opcja tworzenia płyty audio, program sam liczy czas, konwertuje z mp3 do waw i nawet przerwy między utworami robi, bez wysiłku masz CD audio. :D
Dzięki MarcinX
Cd–ex lub Neo audio.
W zasadzie praktycznie to to samo.
W zasadzie praktycznie to to samo.
Strona 1 / 1