Konwersja z DVD na AVI
Moj problem polega na tym, źe juź kilkakrotnie próbowałem konwersji z DVD na Avi i ciągle to samo– "zwis prosty".Raz nawet udało mi się doczekać aź do 30%.Juź się cieszyłem ,źe się uda–i koniec– wisi.Próbowałem pod XP Pro i pod ME , ciągle to samo.Zaleźy mi ,źeby przekonwertować te płyty (jest ich dwie)bo niestety musze je oddać.Próbowałem konwersji dwoma róźnymi zestawami programów i nic nie pomogło.Wszystkie programy działające w tle były wyłączone. Jedyną ciekawą rzeczą było to , źe po restarcie (zarówno pod XP jak i ME )na ekranie pojawiał sie komunikat " BIOS ERROR ".Dopiero wyciągnięcie wtyczki z gniazdka i ponowne włączenie stawiało system" na nogi"Byćmoźe diabeł tkwi w szczegółach i BIOSie.Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczny i zobowiązany.
Moja konfiguracja:
Płyta główna KOB KT133A FSX
AMD Duron 1.2
256 RAM
Geforce 2MX 200
HDD 40 GB 5400 obr
DVD–ROM LG x12
Pozdrawiam Marko :roll:
Moja konfiguracja:
Płyta główna KOB KT133A FSX
AMD Duron 1.2
256 RAM
Geforce 2MX 200
HDD 40 GB 5400 obr
DVD–ROM LG x12
Pozdrawiam Marko :roll:
Odpowiedzi: 10
sorki panowie, ale nie wentylator – bo taki to sobie mozecie na biurku postawic – tylko cooler...
pozdroofki
pozdroofki
Stallion masz racje dekodowanie i ripownie to nie to samo czasem stosuje za duzy skrot dla scislosci mialem na mysli przeksztalcenie voba w avi za pomoca dowolnego jednego programu 'kombajnu' (a nie krok po kroku kilkoma programami) i uzyskanie avi porzadnej jakosci a nie vcd`eka
Przepraszam za niescislosc.
Przepraszam za niescislosc.
hmmm ja na pIII 800@920 ripowalem i dobrze bylo
dekodowalo mi minute filmu 4 minuty :)
teraz na procku 1.6 minute filmu dekoduje 2 mia tak poz tym mr sit :)
odrozniasz ripowanie od dekodowania?
dekodowalo mi minute filmu 4 minuty :)
teraz na procku 1.6 minute filmu dekoduje 2 mia tak poz tym mr sit :)
odrozniasz ripowanie od dekodowania?
Gość ,który opisuje konwersję http://republika.pl/mixmedia/konwersjadvd.html
robił to pod WinME PII, 266Mhz,64MB RAM,więc myślałem,źe u mnie nie powinno być większych problemów.Tak czułem ,źe prock się przegrzewa i jest zwis.Co do pasty, to była smarowana powierzchnia styku z wentylatorem.I z tego co widzę chyba dam sobie spokój z rippowaniem.Dzięki za porady.Teraz dopiero człek widzi co niektóre rzeczy są warte.
robił to pod WinME PII, 266Mhz,64MB RAM,więc myślałem,źe u mnie nie powinno być większych problemów.Tak czułem ,źe prock się przegrzewa i jest zwis.Co do pasty, to była smarowana powierzchnia styku z wentylatorem.I z tego co widzę chyba dam sobie spokój z rippowaniem.Dzięki za porady.Teraz dopiero człek widzi co niektóre rzeczy są warte.
Popieram Stallion`a ripowanie dvd na takim sprzecie to dosc trudne zadanie ze wzglegu chocby na typ procka. Ripowanie ma sens na sprzecie z Athlonem lub P4. Z P3 tez pojdzie ale 30 sek moze trwac w zaleznosci od jakosci avi ok 10–15 min.
ej menol:P
gosciu z tego co mi sie wydaje to ripujesz voby na dysk a potem je zjezdzasz flaskiem ?
glowe daje ze proc sie przegrzewa
menol lamo co mowiles o amd?
durony 1,2 to wykrecony na maxa produkt amd nie wiem posmaruj pasta kup lepszy wentyl
gosciu z tego co mi sie wydaje to ripujesz voby na dysk a potem je zjezdzasz flaskiem ?
glowe daje ze proc sie przegrzewa
menol lamo co mowiles o amd?
durony 1,2 to wykrecony na maxa produkt amd nie wiem posmaruj pasta kup lepszy wentyl
Kodeki mam najnowsze . Zaobserwowałem ,źe obciąźenie CPU wczasie konwersji waha się od 90% do 100%,moźe to przez to komputer się zawiesza ? :?
wyglada na to ze tak ale wlasnie jakie masz kodeki??
Update biosu miałem robiony dwa miesiące temu.Jakie więc wyjście z tego" bałaganu" ? Szukać sterowników do DVD ?
przywroc domyslne ustawienia biosu lub go updateuj ale raczej to w niczym nie pomoze : tu raczej jest wina sterownikow od DVD
Strona 1 / 1