Konwersja FAT32 na NTFS
Zapraszamy do komentowania artykułu: Konwersja FAT32 na NTFS.
Odpowiedzi: 8
Paweł - nie mów że się nie da, bo się da...
Google ["NTFS na FAT32" OR "NTFS to FAT32"]
Czyli można np. Partition Magic'iem.
Przy czym lepiej żeby na NTFSie nie było szyfrowania.
W ostateczności możnaby też skopiować (umiejętnie :P) wszystko na inną partycję, format pierwszej na fat32 i skopiować z powrotem i trochę poreperować po zmianach, które zaszły. Trudne, ale nie niemożliwe.
czy przy konwersji na NTFS można stracić zawarte na dysku pliki?
-
Uruchom wywołujemy korzystając z kombinacji klawiszy <b>[Windows + R]<br></b>Jeżeli w czasie procesu zamiany nie wyłączysz komputera z prądu danych nie stracisz.<br>
gdzie jest to okno uruchom?
czy można skonwertować NTFS na FAT32?
-
Nie
Pomogło. Dysk śmiga na NTFS
"Środowisko Windows XP obsługuje dwa formaty zapisu plików: FAT32 oraz NTFS."
Taka sama prawda, ja ta z komentarza powyżej o poleceniu convert działającym z ntfs na fat.
Autor znowu babola walnął, bo FAT32 nie jest jednyną odmianą tego systemu plików obsługiwaną przez " środowisko Windows XP".
Dalej już nie czytałem, bo mógłbym jeszcze kojne kawałki prawdy znaleźć i na następne zarzuty, że umiem tylko krytykować naraził. Choć, ja przyjmniej robię to co umiem.
Tak. Konwertowałem kiedyś w drugą strone i też sie udało kilka razy convert d: /fs:fat32 raz jednak sie nie udało i straciłem pliki. Posypał sie wodospad komunikatu ze plik jest uszkodzony i zostanie zastąpiony plikiem o nazwie innej [jakies 0000.001 nie pamietam dokładnie] i klops...
-
Powinienes kolego wyslac ta wynaleziona komende "d: /fs:fat32" do Microsoftu. Chlopcy z pewnoscia przyznaja Ci jakas nagrode - jesli nie pieniezna, to przynajmniej "Zlote Maliny". <br /> <br />BTW, jesli juz sie ktos bierze za napisanie "artykulu", to moze nie na kolanie, moze nie dla idiotow ? Bo to kurna nie Media Markt. <br />
Strona 1 / 1
Mirek - masz racje. <br>Próbowałem kiedyś tak zrobić kiedy jeszcze PM nie udostępniał takiej funkcji, ale widze, że teraz już pozwala.<br>