Kontroler SCSI\RAID–powaźny problem.
Po zainstalowani programu Game Jack 4 instalator zaczął instalować emulator napędu poniewaź to jest warunek zainstalowania tego programu. Niestety pod koniec instalacji przy ok.97% komp sie powiesił, niebieski ekran i zrzut pamięci. Po restarcie winda cały czas pokazuje mi źe wykryto nowy sprzęt ale za niec ie moge zainstalować stera dla kontrolera poniewaź przy aktualizowani sterownika znowu zrzut pamięci i niebieski ekran–restart. Tak jest przy kaźdym włączeniu kompa i próbie instalacji sterownika kontrolera SCSI. Nawet nie moge teraz odinstalować GJ bo wyskakuje mi komunikat źe instalacja kontrolera jest zawieszona. Jak mam sobie z tym poradzić? Prosze o pomoc :!:
Pozdro.
Pozdro.
Odpowiedzi: 5
MarcinX:Usunąć w awaryjnym.
Oxy juź sobie poradziłem. Dokończył instalacje w trybie awaryjnym. Podmieniłem sterownik i wałek zniknął. Dzięki za pomoc. :wink: Pozdro.
Przywracanie mam wyłączone a w awaryjnym nie bardzo wiem co mam usunąć poniewaź w menadźeźe urządzeń ten kontroler jest bez wykrzyknika. Wydaj mi się źe tu chyba format wisi w powietrzu. :cry:
Usunąć w awaryjnym.
Uźyć punktu przywracania.
W najgorszym razie naprawa z płyty instalacyjnej XP.
Coś z w/w powinno zadziałać.
Uźyć punktu przywracania.
W najgorszym razie naprawa z płyty instalacyjnej XP.
Coś z w/w powinno zadziałać.
Tu nie chodzi o macierz RAID. Sam kontroler tak się zwie ale konkretnie chodzi o emulator napędu CD (wirtualny). Chodzi o to źe nie moge teraz nic zrobić z samym urządzeniem SCSI. Uniwersalny kontroler niby jest ale system przy kaźdym włączeniu wykrywa nowe urządzenie. Nie moge ani zainstalować sterownika ani odinstalować programu który jest bezpośredni powiązany tym kontrolere. Obie próby kończą się niebieskim ekranem i ***. Jak to wykosić z systemu źeby system nie znajdował za kaźdym razem nowego urządzenia. Pozdro.
Podstawowe pytanie ,czy twoje dyski pracują w raidzie ?
Jeźeli nie wyłącz raid ( najlepiej w biosie lub/i menagerze).
Jeźeli pracują będziemy kombinowali.
Jeźeli nie wyłącz raid ( najlepiej w biosie lub/i menagerze).
Jeźeli pracują będziemy kombinowali.
Strona 1 / 1