kontroler na pci do steacji dyskietek
Witam.Padł mi kontroler na płycie od stacji dyskietek.System xp,płyta giga–byte 7va.Chciałbym kupić i zainstalować taki na pci ,lecz nie wiem czego mam szukać i jakiego modelu.Stacje dyskietek sprawdzałem na innym kompie i jest dobra ,kupiłem nową i tez nie chodzi,kable sprawdzałem i sa oki.W biosie jest wlączona.
A podczas próby z nią otrzymuje komunikat: nie gotowa i nie czyta nic.tasma i nap.sa chyba dobrze połaczone a i raz był komunikat konfilkt we/wy,chciaź w menadrzeze zadnych konfliktów nie ma
Pomocy
A podczas próby z nią otrzymuje komunikat: nie gotowa i nie czyta nic.tasma i nap.sa chyba dobrze połaczone a i raz był komunikat konfilkt we/wy,chciaź w menadrzeze zadnych konfliktów nie ma
Pomocy
Odpowiedzi: 2
Niestety to wszystko juz próbowałem i nic .Nie botuje nawet bez systemu xp. w biosie te czynnosci robiłem dokładnie jak radzicie i co dalej.........???
Podłącz i ustaw wszystko jak naleźy – sprawdź dokładnie wszystko.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=313671#313671
Zresetuj bios zworką lub baterią,ustaw ponownie co trzeba w biosie i na końcu zapisz Save.
Posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.
W biosie przestaw bootowanie jako pierwsze z A/Flopy.
I teraz spróbuj zabootować kompa z dyskietki startowej 1.44 MB np WIN98/ME i zobacz czy czyta i bootuje kompa.
Jeśli stacja działa i bootuje kompa to problem masz w systemie.
Menadźer urządzeń i odinstaluj standardowy kontroler stacji dyskietek i stacje dyskietek,restart kompa i system ponownie zainstaluje wszystko i sprawdź czy wszystko dobrze działa co stacja 1.44 MB w menadźeźe.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=313671#313671
Zresetuj bios zworką lub baterią,ustaw ponownie co trzeba w biosie i na końcu zapisz Save.
Posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.
W biosie przestaw bootowanie jako pierwsze z A/Flopy.
I teraz spróbuj zabootować kompa z dyskietki startowej 1.44 MB np WIN98/ME i zobacz czy czyta i bootuje kompa.
Jeśli stacja działa i bootuje kompa to problem masz w systemie.
Menadźer urządzeń i odinstaluj standardowy kontroler stacji dyskietek i stacje dyskietek,restart kompa i system ponownie zainstaluje wszystko i sprawdź czy wszystko dobrze działa co stacja 1.44 MB w menadźeźe.
Strona 1 / 1