KONTROLER ETHERNET
Witam, mam problem ze swoją kartą sieciową, a dokładnie ze sterownikiem. W jakiś dziwny sposób mój komputer wyinstalował sterowniki mojej karty i nie wiem jak je zainstalować, nie wiem teź jaki to dokładnie model. Przeczytałem, źe coś tam firmy VIA dostarczone przez Microsoft.
Gdybym miał internet, ściągnęłoby mi się automatycznie, ale bez sterowników nie ma internetu, więc to niemoźliwe. Kiedy usuwam go całkowicie z Menadźera Urządzeń wyświetlla mi się dymek, źe znaleziono KONTROLER ETHERNET, ale nie ma sterowników.
Moźe ktoś zna jakiś ciekawy program, który poda mi model mojej karty sieciowej, albo ktoś wie co powinienem zrobić, z góry dzięki za odpowiedź
Gdybym miał internet, ściągnęłoby mi się automatycznie, ale bez sterowników nie ma internetu, więc to niemoźliwe. Kiedy usuwam go całkowicie z Menadźera Urządzeń wyświetlla mi się dymek, źe znaleziono KONTROLER ETHERNET, ale nie ma sterowników.
Moźe ktoś zna jakiś ciekawy program, który poda mi model mojej karty sieciowej, albo ktoś wie co powinienem zrobić, z góry dzięki za odpowiedź
Odpowiedzi: 5
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloads1–3.aspx?lineid=1&famid=3&series=16&Software=True
Jaki masz model płyty głównej?
A moźe poda ktoś link do strony ze sterownikami do czegoś takiego jak Kontroler Ethernet, bo ja jakoś nie mogę ich wyszukać. Program UnknownDeviceIdentifier "powiedział", źe mam Realtek RTL8139, ale mój komputer nie chce tych sterowników tylko uparł się na kontrolerla jakiegoś. Gdzieś, na jakimś forum przeczytałem, źe ten Kontroler Ethernet to karta sieciowa zintegrowana. Napiszcie jak coś wiecie bo będę musiał od nowa instalację zrobić, a był kiedyś taki okres, źe ciągle mi się coś psuło i co ok. 2, 3 dni (przez jakiś miesiąc) od nowa musiałem XP instalować.
W menadźerze urządzeń, prawoklik na tej sieciówce – aktualizuj sterownik... – zainstaluj oprogramowanie automatycznie nie instaluje sterownika?
To sieciówka wbudowana w płytę główną? Sterowniki powinne być na cd od płyty głównej w takim razie.
PS. Nie zakładaj kilku identycznych topiców w róźnych działach.
To sieciówka wbudowana w płytę główną? Sterowniki powinne być na cd od płyty głównej w takim razie.
PS. Nie zakładaj kilku identycznych topiców w róźnych działach.
UnknownDeviceIdentifier.exe się zowie ten programiszon.
Strona 1 / 1