Kontroler CPU do AGP VIA Tech a GeForce2
Mam MAŁY problem. Mam płytę głowną VIA i nie moge zainstalowac geforca poniewaz wyskakuje konflikt wlasnie z kontrolerem AGP ( maja te same zakresy wejscia wyjscia) Pomóźcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedzi: 3
a ja mam taki problem – Karta jest oki, dziala, komp tez, ale pod XP nie dzialaja zadne gierki. Kiedy tylko odpalam, komp sie resetuje, a problem tworzy plik nv4_disp.dll (chyba tak sie nazywa). Gierki staruja na w98, sprawdzalem. W xp chodza po wylaczeniu przyspieszenia sprzetowego (efekt graficzny bez komentarza). Nie mam tez mozliwosci przestawienia w biosie na agp x4. Probowalem chyba wszystkich detonatorow, instalowalem via service pack, directx 8.1, nadal nie pomaga. Mozecie mi jakos pomoc ?
jest tesh taki mankament ze w Biosie czeba ustawic na transfer AGP X4 bo mi nie ruszyla jak mialem na X2
To raczej nie jest tak mały problem.Sprubuj recznie ustawic zakres wyjscia i wejscia karty graficznej.Albo najpierw wgraj stery do tej płytki głównej moze to cos poprawi.Jesli nie to tak jak muwie sprubuj przestawic recznie.Najlepiej zrub to w tybie awaryjnym. 8)
Strona 1 / 1