Konto z ograniczeniami w Win XP PRO – problem !!!
Załoźyłem konto z ograniczeniami w Win XP Pro i przy pierwszym logowaniu do niego pojawił mi się komunikat następującej treści "Advenced INF Instal" %REMOVE_NODIR_ERROR% skutek tego jest taki, źe nie mam dostępu do 4 partycji NTFS. W eksploratorze widać tylko to źe istnieją, nie ma rozmiaru itp. Klikając na te napędy pojawia się komunikat np. D: nie jest dostępny.
Czy ktoś potrafi udzielić mi pomocy???
:?: :(
Czy ktoś potrafi udzielić mi pomocy???
:?: :(
Odpowiedzi: 9
Prosze bardzo.
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC I OKAZANE ZAINTERESOWANIE !!!
Pozdrawiam,
Jameson. :lol:
Pozdrawiam,
Jameson. :lol:
Postapic w ten sposob: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=133154#133154Jameson:jak zrobić aby ona zaistniała we właściwościach dysku?
:?:
nie mam zakładki zabezpieczenia
jak zrobić aby ona zaistniała we właściwościach dysku?
jak zrobić aby ona zaistniała we właściwościach dysku?
Nie wiem co rozumiesz pod pojeciem "przydzialy". Czy dodales tego nowo zalozonego uzytkownika do gornego okienka ? Czy przyznales mu w dolnym okienku jakies prawa do tych dyskow ?Jameson:czy chodziło tu o przydziały dla dysków
Dzięki za zainteresowanie moim problemem.
Jeszcze mała prośba – czy moźna o bardziej szczegółową odpowiedź? Zrobiłem jak pisałeś :
" [i]z poziomu konta administratora wejdz w Udostepnianie/Zabezpieczenia dyskow i na zakladce Zabezpieczenia ustaw prawa temu uzytkownikowi do tych dyskow." czy chodziło tu o przydziały dla dysków, jeśli tak to dałem je dla interesującego mnie konta.
Jednak nadal z poziomu tego konta nie mam dostępu do dysków dla których ustawiłem przydział. Pojawia się następujący komunikat "d: ie jestdostępny"
Pozdrawiam,
Jameson.
Jeszcze mała prośba – czy moźna o bardziej szczegółową odpowiedź? Zrobiłem jak pisałeś :
" [i]z poziomu konta administratora wejdz w Udostepnianie/Zabezpieczenia dyskow i na zakladce Zabezpieczenia ustaw prawa temu uzytkownikowi do tych dyskow." czy chodziło tu o przydziały dla dysków, jeśli tak to dałem je dla interesującego mnie konta.
Jednak nadal z poziomu tego konta nie mam dostępu do dysków dla których ustawiłem przydział. Pojawia się następujący komunikat "d: ie jestdostępny"
Pozdrawiam,
Jameson.
Nigdy nie szukalem glebiej w systemie za taka mozliwoscia, ale byc moze po kliknieciu prawym myszy na pliku instalacyjnym i nastepnie wybraniu "run as" ?
czy mozna ustawic i jak w koncie z ograniczeniami – opcje aby uzytkownik mogl instalowac sobie programy?
dzieki
dzieki
Sam komunikat nie jest objawem jakiegos niebezpiecznego bledu – http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN–US;326731
Natomiast jesli chodzi o brak dostepu do dyskow na NTFS, z poziomu konta administratora wejdz w Udostepnianie/Zabezpieczenia dyskow i na zakladce Zabezpieczenia ustaw prawa temu uzytkownikowi do tych dyskow. Teraz z pewnoscia nie ma zadnych.
Natomiast jesli chodzi o brak dostepu do dyskow na NTFS, z poziomu konta administratora wejdz w Udostepnianie/Zabezpieczenia dyskow i na zakladce Zabezpieczenia ustaw prawa temu uzytkownikowi do tych dyskow. Teraz z pewnoscia nie ma zadnych.
Strona 1 / 1