Konta uzytkownikow i dostep do sieci

Witam

Chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob mozna, posiadajac kilka kont uzytkownikow na jednym kompie, przydzielic mozliwosc korzystania z netu/lanu tylko niektorym.

Dzieki z gory

Odpowiedzi: 14

wojtt:

A to czemu nie? Jesli masz uprawnienia administartora...

O ja...Dałem po całości. Dzięki.
kaiser
Dodano
26.02.2006 17:15:45
kaiser:

Pozwoliłem na zmianę haseł pozostałym userom, czyli się na ich kontach nie zaloguję.

A to czemu nie? Jesli masz uprawnienia administartora, to wchodzisz w Panel sterowania –> konta uźytkowników i kasujesz hasła na tych kontach. Teraz moźesz sie bezproblemu na nie zalogować i zrobić co potrzeba. Potem zakładasz im ponownie hasła i im je podajesz lub tez mozesz w sekcji "Uzytkownicy i grupy lokalne" (w Zarzadzaj komputerem) ustawić aby system wymagał załoźenie hasła przy nastepnym logowaniu.
wojtt
Dodano
26.02.2006 17:01:11
wojtt:
Spróbuj tak –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=49319

thx jeno jest mały problem:
....– zmieniasz rodzaj pozostalych kont na "administracyjne"
– logujesz sie do nich po kolei i: ....

Pozwoliłem na zmianę haseł pozostałym userom, czyli się na ich kontach nie zaloguję.

BTW. Co to za chory system, w którym źeby wykonać tak prostą wydawałoby się czynność adm. trzeba szperać w sieci, na forach. Paranoja. Nie moźe być jednego wielkiego przycisku "zablokuj dostęp uźytkownikowi X"??? :shock:
kaiser
Dodano
26.02.2006 16:36:57
Spróbuj tak –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=49319
wojtt
Dodano
26.02.2006 16:14:40
McScr@by:
Za pomocą konsoli gpedit.msc
W Zasadach grupy moźna ustawić np :

...
Aby wprowadzić takie zmiany trzeba :

Naleźeć do Grupy Admin,
Posiadać Win XP Pro,
Mieć system plików NTFS,
Mieć załoźone hasło dla adminów, źeby nie moźna było zmieniać zasad grupy przez usera "ograniczonego".

A czy jest jakiś przepis na system plików FAT32??
kaiser
Dodano
26.02.2006 15:24:27
o widzisz
zwiezle i na temat
dzieki wielkie
szafran
Dodano
08.12.2004 00:13:30
Za pomocą konsoli gpedit.msc
W Zasadach grupy moźna ustawić np :

Moźliwość włączenia/wyłączenia połączeń Lan i
ograniczenie komunikacji z Internetem dla danego członka grupy.

Członek grupy nie moźe naleźeć do administratorów dlatego źe będzie miał moźliwość dokonania zmian.

Aby wprowadzić takie zmiany trzeba :

Naleźeć do Grupy Admin,
Posiadać Win XP Pro,
Mieć system plików NTFS,
Mieć załoźone hasło dla adminów, źeby nie moźna było zmieniać zasad grupy przez usera "ograniczonego".
McScr@by
Dodano
07.12.2004 14:26:43
Tez chcialbym zbnac odpowiedz na pytanie szafrana
Neger
Dodano
07.12.2004 14:00:48
Dobra dobra... moze ktos by sobie zalozyl temat a nie smiecil w moim i zmienial topica zupelnie !!!

Nadal przydalaby sie odpowiedz na moj problem
szafran
Dodano
07.12.2004 13:46:22
Dobra dobra... moze ktos by sobie zalozyl temat a nie smiecil w moim i zmienial topica zupelnie !!!

Nadal przydalaby sie odpowiedz na moj problem
szafran
Dodano
07.12.2004 13:46:22
http://centrumxp.pl/windows/artykuly/asa_quick.php#
Ivaho
Dodano
06.12.2004 17:59:12
Nie wiem czemu ale wczesniej ta opcja u mnie nie dzialala :(, czy moze byc to zwiazane z tym ze jest bylo to polaczenie przez modem...

Z gory dzieki :)
fr0g
Dodano
06.12.2004 17:41:26
fr0g:
Co do twojej wiadomosci to nic nie wiem.Ale sam mam pytanie...chcialbym przelaczac sie miedzy kontami bez wylaczania netu..tzn na jedym ciagle jest wlaczona neostrada i jakis program typu p2p, i zeby mozna bylo sie przelaczyc na 2 konto...czy jest taka opcja..

Start–> Wyloguj –> Przelacz uzytkownika...
Ivaho
Dodano
06.12.2004 13:15:05
Co do twojej wiadomosci to nic nie wiem.Ale sam mam pytanie...chcialbym przelaczac sie miedzy kontami bez wylaczania netu..tzn na jedym ciagle jest wlaczona neostrada i jakis program typu p2p, i zeby mozna bylo sie przelaczyc na 2 konto...czy jest taka opcja..
fr0g
Dodano
06.12.2004 13:05:28
szafran
Dodano:
04.12.2004 23:50:12
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1