Konta uźytkowników W XP H
Witajcie!!
Mam sobie Winde Home no i stwprzyłem konto z ograniczeniami ale jak chce uruchomic gre np Warcraft 3 to ona potrzebuje uprawnien admina do działania. Jak zrobić źeby ta gra uruchamiała sie normalnie na koncie z ogr. ps nie chodzi mi o uruchamianie z innym poświadczeniem poniewaź nie moge za kaźdym razem podawać hasła.
Pozdrawiam
Mam sobie Winde Home no i stwprzyłem konto z ograniczeniami ale jak chce uruchomic gre np Warcraft 3 to ona potrzebuje uprawnien admina do działania. Jak zrobić źeby ta gra uruchamiała sie normalnie na koncie z ogr. ps nie chodzi mi o uruchamianie z innym poświadczeniem poniewaź nie moge za kaźdym razem podawać hasła.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
sprawdz czy ta komenda zadziala pod wersja Hom
start–>> uruchom–>> CMD
net localgroup
start–>> uruchom–>> CMD
net localgroup
NO właśnie niestety ale tam gdzie pracuje kupili tego porombanego Homa chociaz im mowilem zeby kupili Pro. Czyli jest to praktycznie nie mozliwe do zrobienia w Home???
Gdzies czytałem coś o skryptach które mozna robić i nawet jeden napisałem ale on mi wywala haslo np w GG tak więc to teź odpada.
Pozdrawiam
Gdzies czytałem coś o skryptach które mozna robić i nawet jeden napisałem ale on mi wywala haslo np w GG tak więc to teź odpada.
Pozdrawiam
Gdybyś miał Win XP Pro to móglbys spróbować dodac to konto do grupy "Uzytkownicy zaawansowani" którzy mają więcej uprawnień niz Ci z konta ograniczonego. Ale z tego co pamietam to w Win XP HE tej grupy nie ma.
Niby to co piszesz (o koncie Admina) i zablokowaniu mu wiele rzeczy w rejestrze jest do zrobienia, tylko to jest wiele roboty, a poza tym on na koncie Admina moze sobie wszystko, to co ty poblokujesz, odblokować.
Niby to co piszesz (o koncie Admina) i zablokowaniu mu wiele rzeczy w rejestrze jest do zrobienia, tylko to jest wiele roboty, a poza tym on na koncie Admina moze sobie wszystko, to co ty poblokujesz, odblokować.
Widze źe nikt się jeszcze nie spotkał z podobnym problemem :( .
Skoro nieda sie tak to moźe na około pomyślałem sobie tak:
Stworze konto dla admina i pograniczam mu prawa przez konsole mmc
No i teraz moje pytanie czy jest to wogole moźliew???Jeźeli tak to prosze podanie jakiś wskazówe gdzie tego szukać.
Pozdrawiam
Skoro nieda sie tak to moźe na około pomyślałem sobie tak:
Stworze konto dla admina i pograniczam mu prawa przez konsole mmc
No i teraz moje pytanie czy jest to wogole moźliew???Jeźeli tak to prosze podanie jakiś wskazówe gdzie tego szukać.
Pozdrawiam