Konta uźytkowników W XP H
Witajcie!!
Mam sobie Winde Home no i stwprzyłem konto z ograniczeniami ale jak chce uruchomic gre np Warcraft 3 to ona potrzebuje uprawnien admina do działania. Jak zrobić źeby ta gra uruchamiała sie normalnie na koncie z ogr. ps nie chodzi mi o uruchamianie z innym poświadczeniem poniewaź nie moge za kaźdym razem podawać hasła.
Pozdrawiam
Mam sobie Winde Home no i stwprzyłem konto z ograniczeniami ale jak chce uruchomic gre np Warcraft 3 to ona potrzebuje uprawnien admina do działania. Jak zrobić źeby ta gra uruchamiała sie normalnie na koncie z ogr. ps nie chodzi mi o uruchamianie z innym poświadczeniem poniewaź nie moge za kaźdym razem podawać hasła.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 20
Prosze bardzo ale to nie moja zasługa tylko kolegi Rebe no i naszych kochanych gooogli :lol:
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dziekuje, Pozdrawiam :)
Na samym koncu tej http://www.banita.pl/konf/smbuprwinxp.html stronki jest taka sekcja Zakładka "Zabezpieczenia" w Windows XP Home ui tam jest wszstko opisane trzeba doinstalowac taki porogramik ktory wyłaczy proste udostęnianie w Home i wtedy do kazdego obiektu po kliknieciu prawym myszki mamy zakładke zabezpieczenie gdzie nadajemy prawa dla wszystkich grup jakie sa na kompie.Bardzo proste i wygodne administrowanie.
POzdrawiam :lol: [/b]
Na samym koncu tej http://www.banita.pl/konf/smbuprwinxp.html stronki jest taka sekcja Zakładka "Zabezpieczenia" w Windows XP Home ui tam jest wszstko opisane trzeba doinstalowac taki porogramik ktory wyłaczy proste udostęnianie w Home i wtedy do kazdego obiektu po kliknieciu prawym myszki mamy zakładke zabezpieczenie gdzie nadajemy prawa dla wszystkich grup jakie sa na kompie.Bardzo proste i wygodne administrowanie.
kolego padalec83 czy rozwiązaniem w systemie XP Hom jest nadanie konta Uźytkownika zaawansowanego przez control userpasswords2 jak podaje Rebe w linku :?:
Dzięki za pomoc ale juź sobie poradziłem wystarczyło do instalować jedną nakłądke do Homa i wszystko działą poprawnie teraz udostępniam co chce i komu chce niema juź z tym problemów. Męcze sie jeszcze z poleceniem shutdown –r –m \\naza_kompa bo niechce mi zdalnie wyłaczyc kompa pisze ze nie moze odnaleść scieźki sieciowej a naperwno dobreze ją podake prubowałem nawet po ip–ku i teź nic ma moźe ktoś jakieś sugestje?
Pozdro
Pozdro
nie mam XP HE ale przychodza mi 2 rzeczy do glowy
1. uruchom wina w trybie awaryjnym wtedy pewne rzeczy uaktywnia sie te ktore nie widac w normalnym trybie /taki jest HE/ nawet udostepnianie na haslo i przydzialy do zasobow moze wtedy cos podzialasz
2. zrob skrot do programu /gry/ i wlasciwosci skrotu powinienes znalezc zakladke ZABEZPIECZENIA moze tam cos wygryglasz z uprawnieniami....
1. uruchom wina w trybie awaryjnym wtedy pewne rzeczy uaktywnia sie te ktore nie widac w normalnym trybie /taki jest HE/ nawet udostepnianie na haslo i przydzialy do zasobow moze wtedy cos podzialasz
2. zrob skrot do programu /gry/ i wlasciwosci skrotu powinienes znalezc zakladke ZABEZPIECZENIA moze tam cos wygryglasz z uprawnieniami....
Proszę bardzo.
Tyle, źe – jak widać z konkluzji – zasługa zdecydowanie po stronie ..googli :wink:
Tyle, źe – jak widać z konkluzji – zasługa zdecydowanie po stronie ..googli :wink:
Heee dokładnie tak!! :oops: ogromne pozdro dla ciebie i thx za pomoc :lol:
Nie moźe być. Czyźby miało isę okazać, źe nie trzeba 3 for, a wystarczy .......google zapytać własciwie ? :lol:
Dzieki wielkie wkoncu wsztystko smiga!!!!
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
Home nie mam i nawet sie z nim nie stykałem, ale napierw :
http://www.banita.pl/konf/smbuprwinxp.html – część: Zakładka "Zabezpieczenia" w Windows XP Home do tego jakieś tam informacje MS: "Na komputerach z systemem Windows XP Home Edition proste udostępnianie plików jest zawsze włączone"
Dalej mi się grzebać nei chicało, choć dla zapytania: windows xp home uźytkownicy zaawansowani google wyrzucają więcej tego typu "ciekawostek.
http://www.banita.pl/konf/smbuprwinxp.html – część: Zakładka "Zabezpieczenia" w Windows XP Home do tego jakieś tam informacje MS: "Na komputerach z systemem Windows XP Home Edition proste udostępnianie plików jest zawsze włączone"
Dalej mi się grzebać nei chicało, choć dla zapytania: windows xp home uźytkownicy zaawansowani google wyrzucają więcej tego typu "ciekawostek.
:lol: to jest juź trzeće na którym szukam odp. szukałem w necie i nic chyba nikt się jeszcze z takim problemem nie spotkał, dziwie sie źe Microsoft jeszcze tego nie poiprawił, a moźe poprostu ten system całkowicie nie nadaje sie do admisnistracji jest przeznaczony tylko do uźytku domowego.Tylko co aj teraz mam zrobić jak jest on na wszstkich kompach zainstalowany.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moźe Uźytkownicy Zaawansowani tego forum Ci pomoga :D
Własnie wtym tkwi problem źe nie ma :( Strasznie cięźka sprawa z tym Home.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
a czy jest grupa uźytkowników Uźytkownicy Zaawansowani :?:
Tak ale w Home moge dodac tylko dwie grupy Administratorzy i Uźytkownicy a w gupie z uźytkownicy niestetyu ta gra mi nie działa a na uprawnienia administracyjne nie moge zezwolic kaźdej osobie która chce sobie pograć w tą gre.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
po wpisaniu komendy net localgroup wyswietlila sie lista grup do ktorych mozesz dodać swoje konto, np.
wiecej na ten temat znajdziesz net help localgroup
net localgroup "Administratorzy"
po wpisaniu komendy net localgroup wyswietlila sie lista grup do ktorych mozesz dodać swoje konto, np.
net localgroup "Administratorzy"
Tak działai co dalej?
Pozdrawiam
Pozdrawiam