Konta –––> mały problem???

Witam...Mam do rozwikłania taki problem..(tylko nie wiem czy to moźliwe i mam nadzieje źe wy mi pomoźecie). Mianowice mam kompa z winXP i mam na nim dwa konta: Administratora i konto z ograniczeniami...Na administratorze jak wiadomo chodzi mi wszystko...Na koncie z ograniczeniami chciałbym odblokować jakoś dwie gry aby na nim działały, bo nie chce źeby rodzeństwo grzebało na moim koncie administratora :?: :roll: Czy jest to w ogóle moźliwe :?: Pomocy :!:

Odpowiedzi: 2

Zrób sobie skróty do gier w wykorzystaniem polecenia runas. O runas poczytasz w helpie systemowym.
Żółty
Dodano
02.05.2006 18:51:47
1. trochę cię nie rozumiem, ale spróbuje rozwikłać o co ci chodzi,
2."Na koncie z ograniczeniami chciałbym odblokować jakoś dwie gry aby na nim działały,", to znaczy źe na koncie z ograniczeniami mają działać tylko te dwie gry, tak? moźna dać moźliwość uruchomienia wybranym programom ale obawiam się źe ustawienia są wspólne dla wszystkich kont, więc to mija się z celem.
3."bo nie chce źeby rodzeństwo grzebało na moim koncie administratora": przecieź moźesz załoźyć hasło na swoje konto, a do tego ograniczyć dostęp innym uźytkownikom do twojego folderu(chodzi mi o ograniczenie dostępu folderu C:\Documents and Settings\nazwa_uźytkownika, gdzie nazwa_uźytkownika to twoje konto).
klosik007
Dodano
02.05.2006 18:32:00
lewymen
Dodano:
02.05.2006 17:07:53
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1