Konta administratora
Cześć chciał bym jakis program za pomocą którego mógłbym sterować wszystkimi kontami administrator.
Aby muc zrobić tak źeby brat niemógł usunąć mi konta
poniewaź cały czas usuwa mi konto,a nie moge mu zrobić ograniczonego bo cały czas instaluje jakieś gierki.Prosze o gotowe linki i z góry dzięki :? :x
Aby muc zrobić tak źeby brat niemógł usunąć mi konta
poniewaź cały czas usuwa mi konto,a nie moge mu zrobić ograniczonego bo cały czas instaluje jakieś gierki.Prosze o gotowe linki i z góry dzięki :? :x
Odpowiedzi: 7
nusrmgr.cpl – klikasz na konto brata, zmień typ konta – Ograniczone.
lusrmgr.msc – grupy – uźytkownikcy zaawansowani – dodaj, wpisujesz nazwa konta brata, sprawdzasz ścieźkę, potwierdzasz i wsio.
lusrmgr.msc – grupy – uźytkownikcy zaawansowani – dodaj, wpisujesz nazwa konta brata, sprawdzasz ścieźkę, potwierdzasz i wsio.
Dzięki za tam tą odpowiedz,ale mógł byś to dokładnie opisać.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Jesli masz XP Pro to zrób konto brata jako ograniczone, ale dodaj je w lusrmgr.msc do grupy uźytkowników zaawansowanych.
MetaVirus zrobiłem tak ja mi napisałeś,ale po trzech miesiącach mój brat się kapnoł źe w panelu sterowania jest cos takiego jak widok kategori
i w tych kategoriach znajduje sie aplet kont,a w klasycznym widoku niema tego apletu.
Da rade coś z tym jeszcze zrobić.
i w tych kategoriach znajduje sie aplet kont,a w klasycznym widoku niema tego apletu.
Da rade coś z tym jeszcze zrobić.
zawsze moźna jeszcze w tym rejestrze dodać w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System wartość DWORD o nazwie DisableRegistryTools i wartości 1, która uniemoźliwi otwarcie aplikacji regedit.exe :)
I miejmy nadzieje, źe nie zagląda tutaj na forum, nie znajdzie tego postu MetaVirusa i nie zmieni sobie wpisu w rejestrze.
logujesz się na konto brata.
start –> uruchom –> regedit –> OK
otwierasz klucz HKEY_CURRENT_USER\Control Panel i tworzsz w nim nowy klucz o nazwie don't load (chyba źe juź istnieje taki). W tym nowoutworzonym kluczu tworzysz wartość DWORD o nazwie nusrmgr.cpl i wartości 1. Potem sie wylogowujesz i sprawa załatwiona – twój brat nie będzie miał dostępu do apletu konta uźytkowników w panelu sterowania.
PS
Co prawda konto uźytkownika moźna usunąć jeszcze z wiersza poleceń, ale zxakładamy źe twój brat tego nie potrafi
start –> uruchom –> regedit –> OK
otwierasz klucz HKEY_CURRENT_USER\Control Panel i tworzsz w nim nowy klucz o nazwie don't load (chyba źe juź istnieje taki). W tym nowoutworzonym kluczu tworzysz wartość DWORD o nazwie nusrmgr.cpl i wartości 1. Potem sie wylogowujesz i sprawa załatwiona – twój brat nie będzie miał dostępu do apletu konta uźytkowników w panelu sterowania.
PS
Co prawda konto uźytkownika moźna usunąć jeszcze z wiersza poleceń, ale zxakładamy źe twój brat tego nie potrafi
Strona 1 / 1