konsola odzyskiwania na ntfs
witam!
mam taki problem przymierzam sie do reinstalacji XP(ntfs) bo system ma juz 2 lata(chyba) a młoci na nim 6 osob
ale do rzeczy po uruchomieniu z cd romu i wybraniu R system ustawia sie na partycji i zada hasla administratora poniewaz nigdy hasla nie bylo naciskam enter i.. okazuje sie ze haslo nieprawidlowe wiec po 3 razach wyjscie
Wstawilem wiec jako administrator proste haslo powtarzam procedure i ... znowu nieprawidlowe haslo czy ja cos zle robie ?
prosze o pomoc
mam taki problem przymierzam sie do reinstalacji XP(ntfs) bo system ma juz 2 lata(chyba) a młoci na nim 6 osob
ale do rzeczy po uruchomieniu z cd romu i wybraniu R system ustawia sie na partycji i zada hasla administratora poniewaz nigdy hasla nie bylo naciskam enter i.. okazuje sie ze haslo nieprawidlowe wiec po 3 razach wyjscie
Wstawilem wiec jako administrator proste haslo powtarzam procedure i ... znowu nieprawidlowe haslo czy ja cos zle robie ?
prosze o pomoc
Odpowiedzi: 8
witam!
nie ma za co :oops: to ja zbyt nerwowo zareagowalem
wiec nie bierz do siebie po prostu kazdy chyba ma swoj lepszy i gorszy dzien – ja mialem ten gorszy 8)
pozdrawiam
nie ma za co :oops: to ja zbyt nerwowo zareagowalem
wiec nie bierz do siebie po prostu kazdy chyba ma swoj lepszy i gorszy dzien – ja mialem ten gorszy 8)
pozdrawiam
TATOON – napisał
skols dzieki za odzew ale... czy odeslanie mnie do "szukaj" 2 razy to miala byc forma zartu? czy moze posty sobie nabijasz?
Przepraszam nie miałem zamiaru odesłać Ciebie dwa razy do szukaj widocznie źle podałem link,a postów nie muszę sobie nabijać staram się zawsze odpowiadać sensownie na problemy jakie mają inni.Oczywiście jeźeli znam odpowiedz i jak znajdzie ją google.Widzę po postach źe juź masz po kłopocie udzielił Ci odpowiedzi aligator.Jeszcze raz szczere przepraszam
skols dzieki za odzew ale... czy odeslanie mnie do "szukaj" 2 razy to miala byc forma zartu? czy moze posty sobie nabijasz?
Przepraszam nie miałem zamiaru odesłać Ciebie dwa razy do szukaj widocznie źle podałem link,a postów nie muszę sobie nabijać staram się zawsze odpowiadać sensownie na problemy jakie mają inni.Oczywiście jeźeli znam odpowiedz i jak znajdzie ją google.Widzę po postach źe juź masz po kłopocie udzielił Ci odpowiedzi aligator.Jeszcze raz szczere przepraszam
witam ponownie!
zgadza sie! wlasnie na sucho sprawdzilem twoje swiatle instrukcje i to jest to!
jak to drzewiej mowiono niech ci bozia w dzieciach(madrych – dopisek moj)wynagrodzi
dzieki 8)
zgadza sie! wlasnie na sucho sprawdzilem twoje swiatle instrukcje i to jest to!
jak to drzewiej mowiono niech ci bozia w dzieciach(madrych – dopisek moj)wynagrodzi
dzieki 8)
Nie wybieraj "R" tylko instaluj (o ile mnie pamięć nie myli) i dalej pojawiają Ci się partycje, wybierasz tą z systemem i dalej instaluj po czym pojawi Ci się pytanie czy sformatować partycję. Wybierasz np. "formatownie szybkie NTFS" i leci instalacja.
I nie zapomnij później hasła załoźyć jak się zapyta to nie będziesz miał na przyszłość problemów takich jak wyźej :wink:
Update bo widzę źe posta zmieniasz:
Gdzie wszędzie ? Bo pierwsze słysze :!: :wink:
A ha, i jeszcze jedno bo moźe Ty chcesz dane zachować na tej partycji :?: To w takim razie poprzez "R" bo po formacie będziesz miał czyściutki system.
I nie zapomnij później hasła załoźyć jak się zapyta to nie będziesz miał na przyszłość problemów takich jak wyźej :wink:
Update bo widzę źe posta zmieniasz:
Gdzie wszędzie ? Bo pierwsze słysze :!: :wink:
A ha, i jeszcze jedno bo moźe Ty chcesz dane zachować na tej partycji :?: To w takim razie poprzez "R" bo po formacie będziesz miał czyściutki system.
witam!
oczywiscie format!
czyli:
1– uruchomic z plytki
2– doczekac az pojawi sie cosik o formatowaniu?
wypruboje :oops: tylko czemu wszedzie mowi sie o konsoli odzyskiwania aby dokonac formatowania?
jesli zle zrozumialem to popraw ok?
dzieki
oczywiscie format!
czyli:
1– uruchomic z plytki
2– doczekac az pojawi sie cosik o formatowaniu?
wypruboje :oops: tylko czemu wszedzie mowi sie o konsoli odzyskiwania aby dokonac formatowania?
jesli zle zrozumialem to popraw ok?
dzieki
TATOON, to wkońcu chcesz nakładkę zrobić czy formata strzelić ? Bo jak chcesz sformatować partycję, na której stoi system to po co "R" wciskasz zamiast lecieć dalej z instalacją. Formatowanie bedziesz miał później i nie potrzebne będzie źadne hasło.
witam!
moze prosciej wyjasnie:
1– opcje szukaj znam i stosuje zanim o cos zapytam
2– nic co by "podchodzilo" nie znalazlem
3– napisze prosto – otoz niewiem jak zresetowac – zmienic haslo w wbudowanym chyba koncie administratora ktore to haslo potrzebne mi jest by sformatowac partycje na ntfs na ktorej z kolei jest system xp
hmm... :roll: troche dlugie zdanko wyszlo a mialo byc prosto
PS. czy fdiskiem z ME moge ntfs–a wyciac i sformatowac bo widzi partycje i cos tam bredzi o duzych dyskach na ntfs i na oko pierwsza partycje systemowa "cirka ebaut" 5Gb okresla chyba? prawidlowo tylko druga powyzej 60Gb zle (wolalbym jednak zrobic to z plytki xp)
ponawiam prosbe o pomoc
moze prosciej wyjasnie:
1– opcje szukaj znam i stosuje zanim o cos zapytam
2– nic co by "podchodzilo" nie znalazlem
3– napisze prosto – otoz niewiem jak zresetowac – zmienic haslo w wbudowanym chyba koncie administratora ktore to haslo potrzebne mi jest by sformatowac partycje na ntfs na ktorej z kolei jest system xp
hmm... :roll: troche dlugie zdanko wyszlo a mialo byc prosto
PS. czy fdiskiem z ME moge ntfs–a wyciac i sformatowac bo widzi partycje i cos tam bredzi o duzych dyskach na ntfs i na oko pierwsza partycje systemowa "cirka ebaut" 5Gb okresla chyba? prawidlowo tylko druga powyzej 60Gb zle (wolalbym jednak zrobic to z plytki xp)
ponawiam prosbe o pomoc
http://www.centrumxp.pl/forum/search.php?mode=results powinno coś być na Twój problem,a jeźeli nie to zajrzyj tu http://www.centrumxp.pl/forum/search.php i wpisz poprostu Hasło
Strona 1 / 1