Konserwacja Windowsa XP

Od paru dni zastanawiam się czy taka operacja jest moźliwa, tzn. nagranie całej partycji systemowej (C:) na płyte DVD, sformatowanie dysku C i zgranie z tej płyty DVD z czystego DOSa wszystkich plików.

Czy po tej operacji uruchomi mi sie normalnie Windows, tak jakby był zainstalowany, wgrane zostałyby sterowniki, itp. ??

Bardzo mnie to ciekwai, gdyź skróciłoby mi to bardzo czas "przeinstalowania" systemu. Po prostu nagrałbym sobie na płytkę swoją opymalnie skonfigurowaną partycję systemową i jakby sie coś pokaszaniło – format C: i kopia z płyty.

Pomóźcie!!

Odpowiedzi: 5

Ja tak troche OT:
czy wy nie przesadzacie z tymi obrazkami w stopce??? Nie wszyscy maja Neostrady i kablowki. Opis swojego sprzetu mozna fajnie zrobic za pomoca bbcode... :) :o
inferno
Dodano
02.11.2003 10:36:22
jeźeli juź chcesz sobie zapisać partycje systemową, to uźyj ghosta

Po przywrocenieu nie bedzie źadnych problemów ze sterownikami. Chyba źe będziesz przywracać swoje zdjęcie na innej konfiguracji sprzętowej (na innym kompie)

A pozatym ghost przy robieniu zdjęcia kompresuje pliki, wiec zazwyczaj (przynajmniej w moim przypadku) zdjęcie mieści się na 1 cd
The_judge
Dodano
02.11.2003 07:16:30
SLAY3R:
Samo skopiowanie plików i potem przegranie ich spowrotem w dosie nie zadziała.

A skopiowanie Total Commanderem? Przecieź ten pokazuje wszystkie nawet te ukryte pliki systemowe.

Choć mogę się mylić :roll:

Pozdrawiam
Gagman
Dodano
02.11.2003 05:29:58
Teoretycznie to przywrócony ghostem system powinien być w 100% sprawny, i sterowniki teź nie powinne stanowić problemu.
Niestety nie moge powiedziec jak jest naprawdę, bo jeszcze nie robiłem zdjęć systemu.
SLAY3R
Dodano
02.11.2003 04:39:17
Aha. Dziekuję SLAY3R. Pobawię się tym programem, który podałeś.

PS. Gdzieś czytałem, źe mogą wystąpić problemy ze sterownikami (chyba nawet tutaj na forum). Jak się do tego ustosunkujecie :?:
Pawek
Dodano
02.11.2003 04:35:47
Pawek
Dodano:
02.11.2003 04:08:07
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1