koniec zycia nagrywarki?

Witam
Mam nagrywakre dvd MSI dr8–A (MS–8408A). Dzis wypalilem 3 płyty dvd. Chcialem pozniej nagrac jedną zwykla cd. Nagrywałem w nero. Proces zacząl sie normalnie ale doszlo tylko do 9%, nagrywarka sie zatrzymala i wyskoczyl komunikat nero o bledzie w nagrywaniu poniewaz moc zostala nieodpowiednio dopasowana czy jakos tak. Nagrywanie zakonczyło sie.Tak dzialo sie przy kazdorazowej probie (bylo ich 3). Płyty cd–rw takze nie chca mi sie skasowac. Probowałem zmienic firmware ale wyskakuje bład :/
Mozliwe ze to juz koniec nagrywarki?

Odpowiedzi: 5

ja mam lite–on – a i nagrywałem sobie normalnie płyty dvd–rw jednak jak chciałem nagrać zwykłą dvd–r pojawiał się błąd myślałem źe płyty są uszkodzone i kupiłem inne ale teź nie chciało oddałem ją do serwisu i zmienili mi na nową
mateuszp1
Dodano
14.02.2006 18:18:04
Dobra odwoluje panike. Nagrywarka dziala skoro nagrala mi albumy na płyte cdrw. A ze jej nie chce wyczyscic to inna sprawa, pewnie juz zbyt zameczona ta płytka i dlatego. Tamte płyty pewnie byly jakies trefne. Tak uwazam bo skoro normalnie nagrala to raczej laser dalej dziala :] A z drugiej strony szkoda bo chcialem sobie kupic taka z wypalaniem obrazkow na płycie...
Pozdrawiam
Bravo
Dodano
13.02.2006 23:12:15
spróbuj odinstalować nagrywarke i ponownie ją zainstalować. takźe wgranie aspi mozę cos pomóc.
próbuj na innych plytach.
darekgra
Dodano
13.02.2006 01:00:57
No wlasnie nie mam mozliwosci tego sprawdzic chwilowo bo nie mam płyt. Cd–rw nie czysci ale udalo mi sie do niej dograc kilka dokumentow wiec nie wiem co jest :/ Mozliwe ze płyty trefne...
Bravo
Dodano
13.02.2006 00:21:06
A jakich płyt uźywasz?
ja mialem pdobnie i musiałem nagrywac (kilka trefnych plytek) z minimalną prędkością.
przy innych plytach było ok.
a DVD nagrywa?
darekgra
Dodano
13.02.2006 00:19:03
Bravo
Dodano:
13.02.2006 00:09:49
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1