Konflikt drukarki Epson c42ux z neostradą
Mam następujący problem. Do portów USB mam podłączoną drukarkę Epson c42ux oraz modem SAGEM 800 do neostrady.Jeźeli połączę się z internetem to drukarka drukuje tylko pierwszy wiersz i się zawiesza. Muszę zrestartować system by móc dalej drukować. Poza tym system nie chce się sam zamknąć. Natomiast kiedy nie łączę się z internetem wszystko jest OK. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do drukarki i pracuję pod XP z SP2.
Proszę bardzo o pomoc.[/b]
Proszę bardzo o pomoc.[/b]
Odpowiedzi: 2
Dzięki za podpowiedź. Chyba będę musiał kupić dodatkowy kontroler USB PCI bo wszyystkie powyźsze metody sprawdziłem i nic się nie zmieniło.
Jaka płyta główna.
USB wersja 1.1 czy 2.0
Stery najnowsze do płyty głównej wgrane.
Sprawdz w menadzeźe urządzeń czy wszystko gra z kontrolerem UMSZ,czy nie ma błędów na USB i innych urządzeniach.
Odłącz kable USB od portów kompa i w menadzeźe urządzeń odinstaluj wszystko co USB,restrt kompa i niech komp zainstaluje USB w wersji 1.1 i sprawdz.
Jak nic.
Podepnij drukarke do jednego kanału USB,a neo do drugiego jak jest moźliwość.
Jak nic to słaba płyta i porty USB nie wyrabiają prądowo i trzeba załoźyć kontroler USB PCI i podpiąć tam neo.
USB wersja 1.1 czy 2.0
Stery najnowsze do płyty głównej wgrane.
Sprawdz w menadzeźe urządzeń czy wszystko gra z kontrolerem UMSZ,czy nie ma błędów na USB i innych urządzeniach.
Odłącz kable USB od portów kompa i w menadzeźe urządzeń odinstaluj wszystko co USB,restrt kompa i niech komp zainstaluje USB w wersji 1.1 i sprawdz.
Jak nic.
Podepnij drukarke do jednego kanału USB,a neo do drugiego jak jest moźliwość.
Jak nic to słaba płyta i porty USB nie wyrabiają prądowo i trzeba załoźyć kontroler USB PCI i podpiąć tam neo.
Strona 1 / 1