Konflikt adresów IP

Czesc , mam taki problem ze w windowsie XP ustawiam sobie recznie moj ulubiony adres IP i wszystko bylo by dobrze gdyby nie to ze co 5 minut ktos prubuje sobie wziasc moje IP i wyskakuje "Konflikt adresów IP.." i wtedy mam zanik internetu na pare sekund co jest szczegolnie denerwujace gdy cos sciagam lub gram na multiplayerze. Czy idzie jakos w windowsie XP zrobic by jak sobie ustale moje ulubione IP nie wyskakiwaly mi te konflikty?
Prosze o szybka pomoc gdyz jest to naprawde denerwujace.

Dzięki z góry :)

Odpowiedzi: 7

Troszke tego nie rozumiem jak to sobie wpisujesz inny IP. Tak sie nie da po wpisaniu innego IP albo przejmojesz kogos IP, albo glowny komputer sterujacy siecia zaczyna odcinac Ciebie od sieci. IP nieda sie ot tak sobie zmienic jest to taki rodzaj identyfikatora w sieci. Jesli masz zaw ip a wiedze ze masz bo podales ***.... a nie **.... to jest to taki jakby kluczyk do Twojego domku. Jak by sie tak dalo zmienic IP to sciganie ludzi przez siec nie mialo by najmniejszego sensu bo i tak po sciagnieciu istotnych danych zmienia sobie IP na inny i juz musze go szukac od nowa. Taka jest moja opinia..
Ukey
Dodano
16.02.2005 23:16:42

adik, jeszcze jeden taki post i odpoczniesz troche od forum.

EL NINO
adik154
Dodano
16.02.2005 20:04:51
Umie ktos to zrobic? czy niee?
trelek
Dodano
16.02.2005 19:56:00
w btym momęcie mnie zabiłeś moim własnym śmiechem...
jesli koniecznie chcesz mie takie IP to idź do swojego admina z vbuteleczką czego mocniejszego i poproś o zastrzeźenie IP ***.***.**.77 dla ciebie...
adik154
Dodano
16.02.2005 16:51:32
Ulubiony czyli z moją ulubioną końcówką ***.***.***.77 widocznie komus tez sie podoba i prubuje go przejac czy da sie jakos zrobic by mi to nier ywskkiwalo?
trelek
Dodano
16.02.2005 16:46:44
marek321:

jak to wpisujesz sobie ulubiony adresik ip?
raczej to ty powodujesz konflikt wpisujac adres ip kogos innego :wink:

Jw.
Co to jest ulubiony ?
Ustaw auto w DHCP problem zniknie :wink:
MarcinX
Dodano
16.02.2005 00:02:06
Napisz cos wiecej
skad masz net ?
jak to wpisujesz sobie ulubiony adresik ip?
raczej to ty powodujesz konflikt wpisujac adres ip kogos innego :wink:
ewentualnie czeka cie wycieczka do admina 8)
marek321
Dodano
15.02.2005 23:49:39
trelek
Dodano:
15.02.2005 22:11:10
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1