Konfiguracja Zone Alarm 5.5.xxx

Mam problem z ZA 5.5.xxx – gdy jest włączony firewall to na wiekszosc stron nie da sie wejsc(pojawia sie komunikat o braku strony), a te na które da sie wejsc to sie laduja "wieczność". Calkiem inna sprawa jest jak wylącze go. Wszystko to co nie chodzilo chodzi GIT! ZA raczej mam dobrze skonfigurowanego ok ale cos musi byc zle skoro dziala jak dziala. Mam WinXPProSP2 z wszystkimi poprawkami z WU.
Mam Zone Alarm Pro 5.5.094. Przydał by się jakiś dokładny POLSLI opis konfiguracja ZA 5.5. Jeśli nie no to co moglem źle ustawic. Antivirusa mam
Avasta 4.6 pro a w ZA mam wylaczona ochrone AntyVir. Tak samo dzieje sie we wszystkich przegladarkach WWW.
PROSZĘ podpowiedzcie co mam zrobić...3/4 internetu dla mnie jest zamkniete a 1/4 czasami. Bo bez firewall`a chyba nie bede chodzil po necie. Uzywalbym zapory Windy ale ma za duzo niezalatanych dziur.

Odpowiedzi: 5

Wszystkie programy które uźywa czesto mam ustawione na Allow w wysylaniu maili takze. Zauwazylem ze po wylaczeniu ZA wszstkie str dzialaja szybcije wie cos musi byc co blokuj ruch ale co...
max17
Dodano
05.07.2005 15:39:22
Ustawiales w panelu Program Control na Allow (w 4 kolumnach + ew. do wysylania maili) dla twojej domyslnej przegladarki? Moze masz dwie i w domyslnej wylaczone cos.
Xeophyte
Dodano
04.07.2005 19:25:38
Nie wiem co sie dzialo ale wywalilem go calkiem i jeszcze raz zainstalowałem i niby jakos dziala ale niestety nie jest jeszcze to tak jak powinno byc. Jestem pweien ze do wina ZA.Moze jakos przezyje...
max17
Dodano
04.07.2005 01:11:55
Ja nie mam problemów z ZA, ale gdy Avast! wykrył ZA wyłączył coś (nie pamiętam co ;p ) moźe to to jest co tak spowalnia
Kumagoro
Dodano
03.07.2005 22:54:00
Z ZA indiwudualnie sie usawia dla kazdego programu dostep do netu. W przeglądarkach mam ustaione pelny dostep. W tej chwili pisze przy wylacznym firewallu ZA bo inaczej by tych postów tu nie było...
max17
Dodano
01.07.2005 13:21:25
max17
Dodano:
01.07.2005 13:11:19
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1