konfiguracja windy po instalce

witam i mam takie pytanie tzn chodzi mi o to zeby tak ustawić i zainstalowac windowsa XP aby mi sluźył w miare dlugo bez ponownej reinstalki tzn zebym go nie musiał instalować ponownie za 3 miesiące tylko dlatego ze mi spowolnił się albo coś sie mu stało i nie działa poprawnie

szukalem na tym forum ale tu takiego czegoś nie ma, zadnych porad odnosnie ustawiania i konfiguraci windowsa po zainstalowaniu
prosze o jakieś porady

Odpowiedzi: 4

Programik ułatwiający źycie na przyszłość: usuwa i integruje. Dzięki niemu powstanie bardzo odchudzony XP. http://www.cdrinfo.pl/software/find.php Polecam teź mały program do wyłączania zbędnych elementów w juź zainstalowanym XP. http://download.chip.pl/download_166176.html
Olin
Dodano
10.03.2006 22:32:15
Wszystko zaleźy od uźytkownika, choćby ktoś system konfigurował i dwa dni, to uźytkownik w pięc minut moźe system do rozsypki doprowadzić.
Generalnie uwaźam, źe wynalazki typu Ghost i Truimage to bardzo dobre wyjście dla osób, które lubią miec system dopieszczony non stop. Wystarczy, ze raz siądziesz, poinstalujesz co Ci potrzebne, ustawisz co Ci pasuje. Później w razie jakichkolwiek problemów masz nowy system w pięć minut.
Bobi
Dodano
10.03.2006 13:37:38
Linki które mogę polecić:
XP – Optymalizacja, odchudzanie oraz tips'n'tricks
Services – Usługi w XP, Które wyłączyć?
Narzędzia do usuwania i ochrony, Antywirusy, firewalle, skan online, fixy

Juź na poziomie bios moźna wyłączyć rzeczy których uźywać nie będziesz, typu porty COM, Parallel, wykrywanie automatyczne napędów, itd.
Najwaźniejsze to wiedzieć co się robi i jakie są tego konsekwencje.
spiderko
Dodano
10.03.2006 12:00:16
astarrot:
szukalem na tym forum ale tu takiego czegoś nie ma

Bo i nie będzie. Jedyne co moźna poradzić to: dbać o system, dbać o system itd. Jak ? Regularna kontrola przed syfem (wiry itd.), regularne czyszczenie rejestru, nie instaluj "dziwnych" programów, wersje demo teź bywają złośliwe, staraj się mieć zawsze nowe stery do mobo czy tam innego sprzętu (z tym, źe tu róźnie bywa – najnowsze nie znaczy najlepsze dla Ciebie). Jednym słowem temat szeroki, a jak poszukasz na forum po hasłach, które tu padły, to tym razem znajdziesz wszystko.
Ucho
Dodano
10.03.2006 11:36:23
astarrot
Dodano:
10.03.2006 11:24:52
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1