Konfiguracja konta na Yahoo
witam mam klopot z kontem mailowy na yahoo a dokladniej nie wiem co wpisac w programie do odbierania poczty poniewaz gdy mam serwer poczty przychodzacej i wychodzacej wpisane yahoo.com.au program niby sie laczy z kontem ale stwierdza ze nic na nim nie ma a w zeczywistosci jest tam pare wiadomosci :/
Odpowiedzi: 4
ok dzieki pomoglo :P
Więc tak:
Adres: jasio@yahoo.pl
POP:
nazwa serwera: pop.mail.yahoo.com
nazwa uźytkownika: jasio
hasło: *****
port: 110
SMTP:
nazwa serwera: smtp.mail.yahoo.com
port: 587
szyfrowanie: TLS jeśli dostępne
Oczywiście wcześniej na stronie yahoo musisz ustawić przekierowanie POP.
Więc: logujesz się na stronie na konto. Wchodzisz w Opcje, następnie Dostęp przez POP i przesyłanie wiadomości dalej.
Potem będziesz miał do wyboru czy ma być przekierowanie POP, zaznaczasz, źe ma być. Wiąźe się to z przesyłaniem przez yahoo jakichś informacji (spamu ;) ) na twoją skrzynkę – musisz podać email. Ja podałam stary email, którego nie uźywam, więc spoko.
Daj znać czy pomogło.
Adres: jasio@yahoo.pl
POP:
nazwa serwera: pop.mail.yahoo.com
port: 110
SMTP:
nazwa serwera: smtp.mail.yahoo.com
port: 587
szyfrowanie: TLS jeśli dostępne
Oczywiście wcześniej na stronie yahoo musisz ustawić przekierowanie POP.
Więc: logujesz się na stronie na konto. Wchodzisz w Opcje, następnie Dostęp przez POP i przesyłanie wiadomości dalej.
Potem będziesz miał do wyboru czy ma być przekierowanie POP, zaznaczasz, źe ma być. Wiąźe się to z przesyłaniem przez yahoo jakichś informacji (spamu ;) ) na twoją skrzynkę – musisz podać email. Ja podałam stary email, którego nie uźywam, więc spoko.
Daj znać czy pomogło.
mam opere ale to chyba bez roznicy czym sie odbiera :?: podaj mi swoje ustawienia konta poczty przychodzacej i wychodzacej tzn co tam jest wpisane
dzieki i pozdro
dzieki i pozdro
A jaki masz ten program do sprawdzania poczty?
Ja właśnie skonfigurowałam sobie Thunderbird i wiadomości normalnie się ściągają.
Mogę Ci pomóc ustawić jak nie wiesz.
Ja właśnie skonfigurowałam sobie Thunderbird i wiadomości normalnie się ściągają.
Mogę Ci pomóc ustawić jak nie wiesz.
Strona 1 / 1