Konfiguracja dźwiękowej Sound Blaster AUDIO PCI 128

Witam :)

Niedawno zakupiłem kartę dźwiękową. Miałem kartę zintegrowaną . Kupiłem kartę poniewaź moja płyta nie posiada game porta. Wyłączyłem zintegrowaną w BIOSIE . Wgrałem stery do dźwiękowej SB . Wszędzie poustawiałem w panelu sterowania źe urządznie AUDIO to Creative SB AUDIO PCI 128. Nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłem, ale chyba nie. Jak włączam muzykę to karta nie otwiera źadnego dźwięku. Tylko słychać szum w lewym głośniku i trochę muzyki, ale nie wyraźnie. Karta jest uźywana. Moźe jak była w poprzednim komputerze to była przystosowana do tamtego kompa . Nie wiem moźe jakieś balanse i równowagi dźwięku ? . W regulacji głośników czytałem źe trzeba "zaznaczyć" Line–OUT. Czy coś takiego. WAVE mam na full i tamte teź. Moźe trzeba coś wyciszyć ???

POMOCY><

Pozdrawiam ..

Odpowiedzi: 7

O i pokaźe wam jeszcze komunikat z menedźera urządzeń gdzie jest moja karta :

To urządzenie nie moźe znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których moźna uźyć. (Kod 12)

Jeśli chcesz uźywać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie.

Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów. :idea: :idea: :idea:
athlon_XP
Dodano
27.11.2005 21:45:49
podłączyłem do niebieskiego i nic. Nawqet nie trzeszczało . więc prawidłowym musi być zielone wejście . Napewno teraz to trzeba coś w kompie mieszać . Tylko co ?
athlon_XP
Dodano
27.11.2005 21:39:47
Pytanie tylko gdzie to jest ...
athlon_XP
Dodano
27.11.2005 21:32:05
Jeśli podłączyłeś dobrze i jest to samo, to spróbuj w sterownikach (o ile jest taka opcja) zmienić Line–IN na Line–OUT lub podobnie. To samo zrób z Line–OUT tylko tym razem zmień na Line–IN. Jeśli dalej jest to samo to podłącz głosniki do drugiego wtyku i powtórz w/w operację.

Teraz mam płytę główną ze zintegrowaną kartą dźwiekową. W pewnym momencie jeden głośnik zaczął charczeć. Zmieniłem miejscami wtyczki od mikrofonu i głośników i w sterowniku zmieniłem tak jak Ci napisałem wyźej i narazie działa.
Grief
Dodano
27.11.2005 21:29:52
ale ja podłączyłem do zielonego ... czyli dobrze ... mam jeszcze niebieski i rózowy(na mikro).

MODEL : CT 4810
athlon_XP
Dodano
26.11.2005 22:22:27
właśnie bo to trzeba podłączyć do gniaza line–Out a nie Line–In ...

Spróbuje
athlon_XP
Dodano
26.11.2005 14:59:06
Spróbuj włoźyć wtyczkę od głośników do innego gniazda bo wydaje mi się, źe zamiast do wyjścia włoźyłeś ją do wejścia. Miałem tą kartę dźwiękową i tak właśnie się działo jak u Ciebie jak się podłączyło głośnik do wyjścia.
Grief
Dodano
23.11.2005 22:53:07
athlon_XP
Dodano:
23.11.2005 22:32:53
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1