Konfiguracja AP Ovislink 5460+ Tornado AP Xtreme client POMOCY!

Niedawno zakupiłem  AP Ovislink 5460 , by móc podzielić internet w domu na dwa komputery.
Niestety po zakupie , gdy próbowałem skonsultować się z obsługą tego sklepu , wyszło na to że potrzebuje kupić soft TornadoAP xtreme client (koszt- 80 zł)
(o ile się nie myle z powodu takiego że mam automatycznie przydzielane IP. )
P kolejnymo zakupie softu i upgradu starego firmware'u , muszę aktywować go by skonfigurować połączenie.
Podłączam AP do zasilania , do komputera za pomocą kabla RJ45, i do anteny radiowej. następnie wchodzę na podanąw instrukcji stronę (192.168.100.100) gdzie po zalogowaniu muszę podać:
Adres IP,
Bramę,
maskę podsieci,

Serwer DNS
(wcześniej sprawdzilem je za pomocą komendy ipconfig/all)
po nacisnięciu przycisku active wyswietlają sie komunikaty :

Configuring Device Done
Downloading License Done
Saving Configuration Done
Rebooting Device... Please Wait
według instrukcji. mam odczekać na restart apeka|(ok. 1 minuty)
potem mam wejśc ponownie na strone 192.168.100.100 i powinno być tam już pełne menu gdzie moglbym ustawic sieć.
Niesety pojawia się znowu okno aktywacji.
robilem juz wszystko kilkanascie razy niesety bez skutku, restartowalem komputer/ wpisywalem inne adresy/
Próbowałem spytać o pomoc obsługę sklepu gdzie kupiłem apeka i soft- jako , że moja wiedza na tematy informatyczne jest bardzo mała nie mogłem się z tą osobą dogadać poprzez gadu gadu, a na nie.ktore odpowiedzi musialem czekac czasami 30 minut lub dłuzej.

wychodzi na to , że wydałem 350 złotych na kable/apeka i soft, a nie moge uruchomić Internetu nawet na 1 komputerze.

Dlatego proszę o Pomoc! placzek Jeśli ktoś ma jakieś pytania niech je zadaje na maila ( shadowman44@wp.pl) lub pw albo tez tu na forum....

Odpowiedzi: 1

Z tego co pamiętam to w Ovislink'ach wszystkie opcje potrzebne do odpalenia sieci były dostępne na początku z poziomu przeglądarki bez rebootu.

Zresetuj AP (guziczek z tyłu) powpisuj macki,ip,itd. Ip Adres ustaw na static.

Możliwe że to coś nie tak z softem AP.

MarcinX
Dodano
05.08.2006 15:43:16
  • Cadder 05.08.2006 21:33:28

nawet po resecie nie moge juz korzystac z oprogramowania, musze doprowadzic do aktyawacji tornada wpisujac te adresy niestety z 30 prob i jak do tej pory zadnego rezultatu<br>

• brtx 07.08.2006 21:43:47

Tornado AP to <b>najwieksza kupa</b> jaka moze znalezc sie jako soft na AP.<br>O wiele lepsze jest APLite ( i za darmo !)<br>

Cadder
Dodano:
05.08.2006 14:11:23
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1