Kończenie pracy programu

Witam wszystkich!

Mam pewien problem od niedawna uzywam nowej Pandy Platinium 2005 Internet Security. Problem dotyczy momentu gdy probóję wyłączyć komputer, lub uruchomić ponownie. Podczas zamykania system wyświetla co jakś czas okienko informacyjne "Kończenie pracy programu" i trzeba czekać, a gdy go nie zamknie muszę ręcznie klikać klawisz Zakończ program i dopiero wtedy system się zamyka. Głównie właśnie ten problem pojawia sie przy kończeniu jednego z modułów pandy, tj. Upgrader.exe, dotyczący z tego co przepuszczam automatycznej aktualizacji. Czasami takźe inny program zawiesi się podczas zamykania systemu i takźe musze ręcznie wymuszać jego zamknięcie.

I tu jest moje pytanie, czy da się gdzieś w systemie, w rejestrze ustawić taką opcje, aby system nie informował o tym problemie, tylko sam automatycznie wymuszał zamknięcie zawieszonej aplikacji??? Jest to dość uciązliwe, czasami po prostu chce wyłaczyc komputer i szybko wyjść, a gdy wróce okazuje sie źe Win się ne wyłaczył tylko czeka na moją ingerencje bym sam zakończył aplikację. Dodam źe jest to Windows XP Professional.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Odpowiedzi: 10

Xamil:
Nie wiem co to jest
Ja tez nie wiem, ale w calym necie plik "upgrader.exe" opisany jest jako trojan :P .
Sprawdzales w ktorym miejscu dysku jest ?
EL NINO
Dodano
30.12.2005 23:48:20
A mi przy uruchamianiu systemu wyskakuje coś takiego:

.Wyskakuje to co jakieś 20 minut, ale po jakichś 3 godzinach pacy kompa przestaj.Czyli przez pierwsze 3 godziny od uruchomiania, co 20 min. wyskakuje.Najpierw to małe, później duźe.Nie wiem co to jest
Anonymous
Dodano
30.12.2005 18:37:34
Albo rybki, albo akwarium.
EL NINO
Dodano
14.01.2005 22:46:16
Moduł Upgrader.exe nie uruchamia sie razem z systemem, czyli nie ma go w autostarcie, w msconfigu, ani w rejestrze, w RUN, uruchamia go dopiero sama panda gdy chce sie zaktualizowac. W opcjach jest wlaczona automatyczna aktualizacja, wiec nie musze pamietac by wykonywac to recznie. Oczywiscie moge wylaczyc automatyczna aktualizacje i wtedy Upgrader.exe sie nie uruchomi, no ale mija sie to z celem, nie mam ochoty sam jej codziennie aktualizowac, a napewno zaprzatac tym sobie glowe.
mettal
Dodano
14.01.2005 22:37:59
mettal:
nadal zawiesza sie ten modul pandy przed wylaczneim. (...) Upgrader.exe...
Skoro sa z nim problemy, zerknij gdzie jest przypisany do autostartu. Czy to w msconfig, czy w ktoryms kluczu RUN. No i oczywiscie wylacz, wykasuj w tych miejscach.
EL NINO
Dodano
14.01.2005 21:51:15
Mozliwe ze skopana instalka albo ktoras z aktualizacji programu zawiniła
Z programami posiadajacymi moduł autoupdate czesto tak bywa
Bobi
Dodano
14.01.2005 18:50:03
Dzieki Bobi_robert za starania, ale niestety, wprowadzilem zmiany do rejestru i nadal jest to samo, trzeba rezcznie zakonczyc aplikacje zanim zamknie sie sytem. A przeinstalowanie systemu i instalacja nowej pandy nic nie daje bo problem co jakis czas sie powtarza, czasem terz jakas inna aplikacja ma taki problem. Mialem wczesniej Wina XP Prof SP 1 teraz jest nowa instalka SP2 i nadal zawiesza sie ten modul pandy przed wylaczneim. Mam tu jeszcze jedno pytanie, czy wine moze miec uszkodzony plik instalacyny pandy, ze zawsze po instalacji sa z tym modulem Upgrader.exe problemy???

Prosze o wszelkie sugestie dotyczace, autozamykania aplikacji przy zamykaniu no i na temat tego czy taki efekt moze wywolywac uszkodzona instalka Pandy.

Z gory dzieki
mettal
Dodano
14.01.2005 18:43:29
Długie wyłączanie zawieszonego programu. Jakiś program się zwiesił i musisz go wyłączyć w taskmeneger'ze? Nie musisz w HKEY_CURRENT_USER ControlPanel Desktop ustaw 'AutoEndTasks' na 1, 'WaitToKillAppTimeout'= 2000 (określa po ilu milisekundach proces zostać zamknięty), 'HungAppTimeout'= 2000, 'MenuShowDelay'=0. To powinno zadziałać jak automat.
Bobi
Dodano
14.01.2005 17:06:55
Dzieki za odpowiedz, ale raczej inastalowanie kolejnej w sumie niepotrzebnej mi aplikacji odpada. Gdybym przy kazdym problemie musial instalowac jakis soft, to by sie juz tego troche nazbieralo. Nie chce zasmiecac kompa jakims badziewiem.

Z tego co kiedys czytalem , Windows ma gdzies taka opcje, ale niestety nie pamietam gdzie znalazlem ten temat w necie. Jezeli ktos mialby jeszcze jakies rady, to prosze o pomoc.
mettal
Dodano
14.01.2005 17:00:22
Mozna skorzystac z programu GameXP 1.4.1.5
Bobi
Dodano
14.01.2005 14:13:43
mettal
Dodano:
14.01.2005 13:30:39
Komentarzy:
10