Kończenie instalacji!

Witam! Mam następujący problem, wczoraj wieczorem chciałem zainstalować sobię Windows Vista, no więc utworzyłem sobie partycję 30 GB przy użyciu Partition Magic, zarzuciłem instalację z boot CD no i wszystko zacząłem wypełniać, dla pewności sformatowałem jeszcze z pod Visty partycję, która wcześniej utworzyłem. No i zaczyna się instalacja, wszystko fajnie, zaczyna kopiować pliki, później robi sobie te aktualizacje itd, aż dochodzi do momentu kiedy komputer się resetuje i po ponowym uruchomieniu mamy "Kończenie instalacji...". No więc od tego momentu komputer staje w miejscu i nie reaguje wogóle. Tzn kropki obok nazwy kończenie instalacji nadal się ruszają jakby coś działa, przez pierwsze 2-3 minuty dysk sobie chrupie, a potem staje i nic się nie dzieje, dysk nie pracuje i instalcja stoi w miejscu. Próbowałem wczoraj zainstalować Vistę z 3 razy, ciągle ten sam problem. Dzisiaj z ciekawości wyciągnąłem też wszystko ze slotów PCI, czyli karte Audigy 2 oraz sieciówkę i nadal to samo. Dysk C formatowałem jakiś tydzień temu pod XP, więc nie ma problemu, XP śmiga jak burza, a Vista coś się telepie. Mój sprzęt to: Intel Core 2 Duo E4400 Gigabyte GA-965P-S3 GeiL 2x1024 GB Galaxy 7900GS Coolermaster SB Audigy 2 ZS Seagate 320GB SATA2 Pioneer DVR-109 Pentagram horNET 100 mbit Z ciekawości mogę powiedzieć jeszcze, że po zakupie komputera udało mi się bez problemu raz zainstalować Vistę, ale później z powodu tego, że nie używałem systemu wogóle to usunąłem partycję oraz komendą "fixmbr" i "fixboot" naprawiłem w konsoli XP rozruch. Chyba, że to nie do końca się naprawiło tak jak potrzeba i dlatego wisi na tym kończemu instalacji? Jako dodatek dorzucam fotkę w którym miejscu zawiesza mi się instalacja -> Bardzo proszę o jaką kolwiek pomoc, bo dosłownie brakuje mi już sił, instalowałem Viste z 8 razy już i nic :| Wiem, ze sa tutaj spece od Visty, wiec prosze o pomoc :( Mam oryginalny system! Tutaj info gdzie mi się to dzieje: http://i12.tinypic.com/53ft07a.jpg Dziękuje za wszelką pomoc! Pozdrawiam!

Odpowiedzi: 2

[quote=Wonters] później robi sobie te aktualizacje itd, [/quote] Odłącz od Internetu kompa, aby jednak na razie nic nie ściągał. Poza tym proponuje zrobić upgrade biosu: http://www.gigabyte.pl/search/GA-965P-S3 (wybierz swoją wersję płyty, potem BIOS)
disable
Dodano
29.07.2007 00:29:45
A próbowałeś instalki bez pobierania aktualizacji?
edi_net
Dodano
23.07.2007 02:55:30
Wonters
Dodano:
19.07.2007 23:29:00
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1