Komuter i filmy na ekranie telewizora pomoc
Cześć wszystkim!!!!!!!!!!!!
Jak oglądać film i jednocześnie pracować na kąpie?
Mam program TVTOOL, który jest do konfiguracji karty pod telewizję.
Program jest ok. tyle tylko ze opcja wyświetlanie na telewizorze filmu i praca na kąpie nie działa, nie wiem, co jest moźe ktoś uźywa tego programu lub w inny sposób radzi sobie z wyświetlaniem filmów i pracą na kąpie jednocześnie proszę o pomoc z góry dzięki.
Parametry karty i komputera:
GeForce FX 5500 128 pamięci NVIDIA
AMD Athlon XP 2400
Pamięć operac.512mega
Wyjście z karty:SVideo do telewizora z końcem euro.
Jak oglądać film i jednocześnie pracować na kąpie?
Mam program TVTOOL, który jest do konfiguracji karty pod telewizję.
Program jest ok. tyle tylko ze opcja wyświetlanie na telewizorze filmu i praca na kąpie nie działa, nie wiem, co jest moźe ktoś uźywa tego programu lub w inny sposób radzi sobie z wyświetlaniem filmów i pracą na kąpie jednocześnie proszę o pomoc z góry dzięki.
Parametry karty i komputera:
GeForce FX 5500 128 pamięci NVIDIA
AMD Athlon XP 2400
Pamięć operac.512mega
Wyjście z karty:SVideo do telewizora z końcem euro.
Odpowiedzi: 2
Dzięki za objaśnienia
Zakładka Overlay Control, ustawiasz jest tam opcja Full Screen Device (tryb pełnoekranowy)– wybierasz ekran który będzie wyświetlał Overlay w trybie pełnoekranowym. Jeśli wybierzesz ekran nr2 (secondary display) obraz zostanie podany na TVOut w trybie pełnoekranowym, a na monitorze moźesz buszować w Necie.
Z tym źe nie wszystkie GF z tym zadziałają , karta musi posiadać podwójny niezaleźny RAMDAC , czy Twoja GF FX5500 tak ma, musisz sprawdzić w specyfikacji karty.
Ps. Opcje podałem dla trybu Nview w zakładkach opcji karty . Przy TVTool moźe być potrzeba ustawienia rozdzielczości 640X480 lub 720X486 i 50Hz dla telewizora, przy wyźszych niź 800X600 mogą występować właśnie takie problemy z TVtoll
Z tym źe nie wszystkie GF z tym zadziałają , karta musi posiadać podwójny niezaleźny RAMDAC , czy Twoja GF FX5500 tak ma, musisz sprawdzić w specyfikacji karty.
Ps. Opcje podałem dla trybu Nview w zakładkach opcji karty . Przy TVTool moźe być potrzeba ustawienia rozdzielczości 640X480 lub 720X486 i 50Hz dla telewizora, przy wyźszych niź 800X600 mogą występować właśnie takie problemy z TVtoll
Strona 1 / 1