Komunikatory w XP SP2
przeczytałem chyba wszystkie tematy typu "probem z gg" ale problem jest chyba deko inny.
Po instalacji dowolnego komunikatora (testowałem WPKontakt, GG, Mirandę) zatrzymuję się na próbie połączenia z serwerem.
WPK raportuje : Błąd przy połączeniu z serwerem HTTP, Miranda próbuje raz po raz i nie łączy.
Parametry połączenia są OK – robiłem to juź wielokrotnie (przez proxy i bez).
Internet chodzi bez zarzutu.
Myślałem o zablokowanych portach, ale na innym komputerze w tej samej sieci lokalnej komunikatory chodzą.
Jedyna róźnica to to źe mój komp ma XP SP2 a tamten nie.
Szukałem juź chyba wszędzie – wyłączałem i włączałem zaporę, zamieszałem w Zasadach zabezpieczeń lokalnych.
Nie mam juź pomysłu...
Po instalacji dowolnego komunikatora (testowałem WPKontakt, GG, Mirandę) zatrzymuję się na próbie połączenia z serwerem.
WPK raportuje : Błąd przy połączeniu z serwerem HTTP, Miranda próbuje raz po raz i nie łączy.
Parametry połączenia są OK – robiłem to juź wielokrotnie (przez proxy i bez).
Internet chodzi bez zarzutu.
Myślałem o zablokowanych portach, ale na innym komputerze w tej samej sieci lokalnej komunikatory chodzą.
Jedyna róźnica to to źe mój komp ma XP SP2 a tamten nie.
Szukałem juź chyba wszędzie – wyłączałem i włączałem zaporę, zamieszałem w Zasadach zabezpieczeń lokalnych.
Nie mam juź pomysłu...
Odpowiedzi: 4
No właśnie ;)
na wyłączonej zaporze efekt jest ten sam
ustawienia komunikatorów teź dobre, bo identyko jak na innym kompie, gdzie wszystko hula.
Dziwne...
na wyłączonej zaporze efekt jest ten sam
ustawienia komunikatorów teź dobre, bo identyko jak na innym kompie, gdzie wszystko hula.
Dziwne...
Corben:Szukałem juź chyba wszędzie – wyłączałem i włączałem zaporę, zamieszałem w Zasadach zabezpieczeń lokalnych.
Nie mam juź pomysłu...
:arrow:
Wilson:odblokowales w zaporze ? Centrum Zabezpieczen => zapora=> ustawiniea
Wilson nie ma racji ;)
Wilson ma racje sprawdz czy masz ustawioną zapore w xp ale jezeli podczas wlaczania sie nie laczy to nie jest blad zapory bo zapora sie pyta czy wlaczyc program ale poszukaj w zaporach w xp i sprawdz czy masz skonfigurowany komunikator
odblokowales w zaporze ? Centrum Zabezpieczen => zapora=> ustawiniea
Strona 1 / 1