Komputer zatrzymuje się na stronie startowej producenta
Witam!
Co oznacza jesli komputer zatrzymuje sie na stronie producenta? W ogóle nie wschodzi w BIOS, dysk tez nie reaguje?
Co robić? Stało się to po resecie przy instalaji.
Proszę pomóżcie........
Co oznacza jesli komputer zatrzymuje sie na stronie producenta? W ogóle nie wschodzi w BIOS, dysk tez nie reaguje?
Co robić? Stało się to po resecie przy instalaji.
Proszę pomóżcie........
Odpowiedzi: 2
@kapula. A w stacji dyskietek coś masz czy pusta?
Jakiś komunikat się wyświetla?
Oznacza, że nie jest dobrze. Spróbuj zresetować BIOS poprzez wyjęcie bateryjki.
Strona 1 / 1
Nie mam stacji dysków bo to laptop....
<p>A jaki to laptop?<br> </p>
<p>No tak, za chwilę się dowiemy ,że to laptop normalny , taki z podnoszoną klapką, może nawet ...Apple.</p><p>@kapula , ty chcesz, oczekujesz pomocy, czy w słownego ping ponga próbujesz grać?</p><p> </p>
Jeszcze raz...... kupiłam kompa asus f3f, z win vista, ale nie mogłam korzystać pod vistą z wszystkich programów, więc chiałam zainstalować win xp, instalacja przebiegła normalnie, ale przy restacie tuż po instalacji, komputer zatrzyamał się na stronie producenta,nie można wejść nawet do biosu, tak więc nie wiem co robić??<BR>I proszę o radę co można samemu zrobić, bez wysyłania do serwisu, bo mam tam ważne dane, a jak wiadomo moge się ich pozbyć, bo np wymienią mi dysk.<BR><BR>
Obawiam się, że nie masz wyboru i powinnaś oddać go do serwisu. To, że w serwisie mają gdzieś dane użytkowników i na chama formatują dyski wiadomo nie od dziś. Może jednak jak ładnie poprosisz to wyjmą dysk i spróbują przegrać gdzieś dane. Własnoręczne wyjmowanie dysku grozi utratą gwarancji.<br>