Komputer za głośno pracuje

chchialabym sie dowiedziec co powinnam zrobic aby moj komputer tak nie "warczał". Wiem ze trzeba zrobic cos z tym wiatrakiem ale ja nie mam pojecia co. Chyba nadszedł czas go wymienić bo on juź zaczyna mnie denerwować.
Czy kros z was wie jaki jest najlepszy wiatrak do komputera ale zeby nie był za drogi.

Odpowiedzi: 5

komputer mi tak głosno chodzi odkąd tak mi sie wydaje miałam wymieniany ten wiatraczek. Wczesniej przed wymiana chodził on cicho a teraz to troche denerwuje taki hałas. Dlatego obstawiam ze to jego wina.
alma18
Dodano
05.09.2005 23:13:34
No ok to powiem co ja kiedys zzrobilem
Komp mi warczal wiec wziolem odkurzacz i zaczolem szczoteczka 9od odkurzacza) szorowac po kompie i cos uszkodzilem... Praca na kompie jest teraz bardzo bardzo trudna czesto sie resetuje, wywala z gier itp... sam niewime co sie stalo... Ale mniejsza o to od tamtego momenty wiem ze na kompa sie DMUCHA a nie WCIAGA :!: To tak bys czasem nie szorowala po kompie niczym bo to sie moze zle skonczyc :/. A przy rozkrecaniu kompa i ponownym skladaniu tobrze sie przyjzala elementom i czy na 100% sa poprawnie wlorzone.. Mnie kiedys szanowny REBE uratowal bo zalorzylem odwrotnie wiatrak i temp byla kolo 70 ~80 C wiec juz moj athlon M sie juz prawie palil.. Wiem ze to moze byc bezsensowny post ale czy nie warto zrobic topiku o tym jak poprawnie sie czysci kompa :?:
Ukey
Dodano
04.09.2005 18:39:54
alma18:

Czy kros z was wie jaki jest najlepszy wiatrak do komputera ale zeby nie był za drogi.

Pasujący.
W skrzynce są pewnie ze 4 wentylatory – zasilacz, chipset płyty, procesor, karta graficzna.
To wcale nie musi być koniec wyliczanki.
Po to by dobrać odpowiedni wentylator ( z radiatorem czy bez ) dla procesora naleźy wiedzieć jaki jest jego model. Podobnie z grafiką i chipsetem.
Z zasilaczem moze być inaczej, bo w większości wypadków lepiej nowy kupić.
Czasem wystarcza oczyszczenie radiatorów i wentylatorów, nasmarowanie ich części ruchomych itp.

Z Twojego postu – poza skargą na dyskomfort szumem spowodowany nic kompletnie nie wynika.
Rebe
Dodano
04.09.2005 10:13:50
alma18:

Pasujący.
W skrzynce są pewnie ze 4 wentylatory – zasilacz, chipset płyty, procesor, karta graficzna.
Po to by dobrać odpowiedni wentylator ( z radiatorem czy bez ) dla procesora naleźy wiedzieć jaki jest jego model. Podobnie z grafiką i chipsetem.
Czasem wystarcza oczyszczenie radiatorów i wentylatorów, nasmarowanie ich części ruchomych itp.

Z Twojego postu – poza skargą na dyskomfort szumem spowodowany nic kompletnie nie wynika.
Rebe
Dodano
alma18:

Pasujący.

Rebe
Dodano
alma18
Dodano:
04.09.2005 10:08:01
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1