komputer w firmie i znak microsoft Xp na obudowie

Witam. ie dawno założyłem Firmę i mam w domu stary komputer, na który juz nie mam żadnego rachunku ani faktury i teraz pytanie do Was czy mogę i jeśli tak to w jaki sposób wciągnąc go do firmy lub też chociaż legalnie go używac w niej ?? I kolejne pytanie związane ze znaczkiem legalności przyklejanym na obudowie. Czy ta nalepka sugeruje, że mogę używac windows xp z pełną legalnościa awet jeśli mam piracką płytke i kod orginalny z obudowy ? czy musze mieć tez płytkę z oryginałem ?? Bardzo proszę o fachowa porade. Z góry uprzejmie dziekuje

Odpowiedzi: 1

[quote=dzikitroks] ie dawno założyłem Firmę i mam w domu stary komputer, na który juz nie mam żadnego rachunku ani faktury i teraz pytanie do Was czy mogę i jeśli tak to w jaki sposób wciągnąc go do firmy lub też chociaż legalnie go używac w niej ??[/quote] Możesz go sobie uznać za składnik przedsiębiorstwa i tyle. Tyle że nie możesz go amortyzować i takie tam. Zresztą - w tej kwestii powinieneś zadać pytanie np. w US. [quote=dzikitroks]... Czy ta nalepka sugeruje, że mogę używac windows xp z pełną legalnościa awet jeśli mam piracką płytke i kod orginalny z obudowy ? czy musze mieć tez płytkę z oryginałem ?? [/quote] Nie musisz mieć płyty z hologramem, ale musisz mieć poza certyfikatem COD jeszcze przynajmniej dowód zakupu (czyli 2 z 3 elementów potwierdzających oryginalność / legalność licencji).
Veers
Dodano
31.05.2010 21:07:38
dzikitroks
Dodano:
31.05.2010 19:08:46
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1