Komputer sie resetuje....
co mam zrobic?? co jakis czas komputer mi sie resetuje... ostatnio zmienialem plyte glówną i procka... moze to dlatego? czy jest jakas łatka, która mogłaby to naprawic??
Odpowiedzi: 20
Prośba do Domenas`a.
Na przyszłość jeźeli podajesz jakiś link,proszę o opisanie czego on dotyczy.
Twój powyźszy sposób, moźe wprowadzać userów w błąd.
Pozdrawiam. 8)
Pozdrawiam. 8)
Prośba do Domenas`a.
Pozdrawiam. 8)
Pozdrawiam. 8)
Ta płyta działa na czipsecie SIS'a, więc sterwoniki od VIA nie pomogą :)
XeviL ściągnij najnowsze sterowniki ze strony asusa http://usa.asus.com . A nóź coś pomogą.
XeviL ściągnij najnowsze sterowniki ze strony asusa http://usa.asus.com . A nóź coś pomogą.
Po co mi jakieś sterowniki. Nie mam płyty głównej VIA tylko ASUS'A. Wytłumacz to. Te restarty są dosyć źadkie. Raz dziennie moźe 2, a moźe raz na tydzien.
Niedawno mialem podobny problem :? Na szczęście po pewnym czasie otrzymalem posta aby sciągnąć i zainstalować nastę pujący plik http://downloads.viaarena.com/drivers/audio/ComboAudio_A1u350b.zip .Spróbuj moźe pomoźe :wink:
tu masz strone http://www.aida32.hu/aida32.php.mozesz go sobie sciagnac.Pozdrawiam
To moze masz inny problem moze jakis błąd w systemie
raczej nie kombinuj tylko sprawdz komputer jakims programem np AIDA 32 jest on w wersji pl i wszystko ci pokaze. jesli go nie masz to wyslij maila to ci go przesle.posdrawiam.
raczej nie kombinuj tylko sprawdz komputer jakims programem np AIDA 32 jest on w wersji pl i wszystko ci pokaze. jesli go nie masz to wyslij maila to ci go przesle.posdrawiam.
Ale jeźeli ramy sie grzeją to nie spalą sie?
Ale jeźeli ramy sie grzeją to nie spalą sie?
Dlaczego mój komputer co jakiś czas sam się restartuje?
Być moźe pojawiają się jakieś błędy, a ty masz ustawione, źe w ich przypadku ma następować automatyczny restart systemu. Aby to sprawdzić wejdź do System Properties/ Advanced /Startup i Recovery–>Settings/ i odznacz "Automatically restart" w dziale "System failure".
Być moźe pojawiają się jakieś błędy, a ty masz ustawione, źe w ich przypadku ma następować automatyczny restart systemu. Aby to sprawdzić wejdź do System Properties/ Advanced /Startup i Recovery–>Settings/ i odznacz "Automatically restart" w dziale "System failure".
Dlaczego mój komputer co jakiś czas sam się restartuje?
Np.AIDA32 w polskiej wersji językowej.
tire:Zainstaluj program monitorujący główne procesy kompa i zobaczysz.
Np. jaki ? mnie nie wyświetla źadnego błędu na nieb ekranie. Co to moźe być? gdyby ram się "grzał" mogłyby być takie objawy?
Jak mam 3 sloty na ram to moge umieścić kości np. w pierwszym i trzecim? czy moźe muszą one być jedna po drugiej?
Jeźeli kolega Songoro kwestionuje opinie znakomitych fachowców na tym forum,to czemóź nie ma jego licznych doradczych postów :?: a tylko kilkanaście.To jest smutne :!: .
Łatek przeciwko bałaganie w systemie jeszcze Microsoft,nie wymyslił.A szkoda......
Tak jak EL ZAQRKA mówi zrób.Poza tym,prozaiczna przyczyna – słabnący zasilacz lub uszkodzenia RAM.
SLAY3R teź ma wiele racji.Zainstaluj program monitorujący główne procesy kompa i zobaczysz.
Dodam,źe nie ma co wspominać o ewentualnym konflikcie programowym na twoim dysku.
Pozdrawiam 8)
Łatek przeciwko bałaganie w systemie jeszcze Microsoft,nie wymyslił.A szkoda......
Tak jak EL ZAQRKA mówi zrób.Poza tym,prozaiczna przyczyna – słabnący zasilacz lub uszkodzenia RAM.
SLAY3R teź ma wiele racji.Zainstaluj program monitorujący główne procesy kompa i zobaczysz.
Dodam,źe nie ma co wspominać o ewentualnym konflikcie programowym na twoim dysku.
Pozdrawiam 8)
i tu swieta racje ma Slay3r bo taka prawda, jezeli amsz za wysoka temperature, moze nie zaiste we wnetrzu, ale sama temperature procesora, ale zle chlodzenie w obudowie, to calkiem mozliwe, ze to powoduje restarty
sprawdz na plycie glownej temp procka, taka ok jest okolo 48
sprawdz na plycie glownej temp procka, taka ok jest okolo 48
Songoro:Hahahaha mi ktos powiedział, ze komp sie resetuje bo zbyt wielka temperatura w jego wnętrzu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tu nie ma co się śmiać, to się zdarza nader często, a i na tym forum były takie przypadki.
Hahahaha mi ktos powiedział, ze komp sie resetuje bo zbyt wielka temperatura w jego wnętrzu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
o ile soie dobrze przypminam, to ten temat byl jzu poruszany na forum nie raz i nie dwa, ale sproboj poprzekladac kosc ramu o najwiekszej pojemnosci, do pierwszego slotu
napisz czy to cos dalo
pozdrawiam
napisz czy to cos dalo
pozdrawiam
o ile soie dobrze przypminam, to ten temat byl jzu poruszany na forum nie raz i nie dwa, ale sproboj poprzekladac kosc ramu o najwiekszej pojemnosci, do pierwszego slotu
napisz czy to cos dalo
pozdrawiam
napisz czy to cos dalo
pozdrawiam
To wylacz automatyczne resetowanie i odpisz sobie co pisze na niebieskim ekranie w momencie wystapienia bledu – jaki komunikat ? Wszystkie literki i cyferki podaj.alojz:co jakis czas komputer mi sie resetuje