Komputer się nie wyłącza.
Stary problem ale nie mogę znalezc na niego odpowiedzi.
Gdy zamykam system, komputer nie wyłącza się samoczynnie tylko wyswietla ekran z napisem informującym ze moge juz bezpiecznie wylaczyc komputer.
mam ATXa (ASUS P2L97).
Czy to ma jakiś związek z zarządzaniem energią ??
Gdy zamykam system, komputer nie wyłącza się samoczynnie tylko wyswietla ekran z napisem informującym ze moge juz bezpiecznie wylaczyc komputer.
mam ATXa (ASUS P2L97).
Czy to ma jakiś związek z zarządzaniem energią ??
Odpowiedzi: 3
Ze strony winxp.com.pl
Jeśli Windows XP/2003 restartuje się podczas zamykania systemu :
1. Sprawdź czego to przyczyna wyłączając opcję automatycznego restartu podczas awarii:
prawy przycisk na 'My Computer' –> 'Properties' –> 'Advanced' –> 'Startup & Recovery' –> 'Settings' –> 'System Failure' odznacz 'Automaticlly restart' ('System reboot') (Mój komputer
2. Spróbuj wyłączyć standardowy ekran powitalny (Windows XP):
W 'Control Panel' –>'User Accounts'–> Change the way users log on or off –> Odznacz Use the Welcome screen i ew. Use Fast User Switching.
3. Moźe to być spowodowane oprogramowaniem 'Direct CD', które jest dostarczane razem z Easy CD Creator'em (Roxio). Moźesz wtedy spróbowac usunąć (jeśli istnieje) plik UDFRINST (najlepiej odinstalować całego Easy CDC).
4. Włącz/ wyłącz APM – tu bywa róźnie więc naleźy pokombinować.
5. Częstą przyczyną jest błąd sterownika któregoś z urządzeń, więc warto zajrzeć do Podglądu zdarzeń:
'Administrative Tools' –> 'Event Viewer':
Tak mam włączone. Próbowałem tez zainstalować Legacy cośtam jak kazano wielokrotnie na łamach tego forum. Nic mi to nie daje. Doszedłem tylko do tego źer komputer się restartuje zamisat wyswietlać temat pozegnalny.
panel sterowania>opcje zasilania>zaawansowane zarzadzanie energia(APM)>i zaznacz włącz usługę zaawansowanego zarzadzania energią.
Strona 1 / 1