Komputer powaźnie się zawiesza.

Witam, piszę aby zasięgnąć waszej rady poniewaź mam taki problem:

–Normalnie uźywam komputer, mam dwa dyski. Na jednym system + inne pliki na drugi same pliki. Komputer nie najgorszy 256ramów, dyski po 40gb, procek celeron 2,2. Ostanio ni z tąd ni z owąd zaczęło dziać mi się coś takiego, źe mimo iź procesor nie jest obciąźony wieloma progamami bo działa np. tylko Winamp i Gadu–Gadu to nagle komputer zawiesza się na chwile, muzyka w Winampie zaczyna 'skakać' i po kilku sek. wszystko wraca do normy. Gorsza sprawa gdy nagle w głośnikach zaczyna piszczeć a komputer zawiesza się na AMEN. Musze go wtey zresetować. Z tym ostanim probleme miałem juź raz doczynienia, podejrzewałem, źe moźe to wina ramów, lecz okazało się, źe nie bardzo. Zrobiłem format i wszysko dobrze działało do dziś...

//jeszcze taka mała uwaga, poniewaź teraz zaczęło mi się to dziać gdy na chwile podłączyłem inny dysk z danymi a potem spowrotem ten mój 40gb na którym są tylko dane. Potem zaczął się zawieszać, ale czy to moźliwe, źe jeden dysk moźe zawiesić drugi?

Dzięki za kaźdą pomoc.

Odpowiedzi: 1

Po pierwsze spawdz czy taśma która podpinasz dysk nie jest poskręcana. Polecam takźe zrobić test pamięci programem Memtest. Sciągnij sobie takźe ze strony producenta twojego dysku programik i spawdz nim dysk. Przeskanuj cały komputer antywirusem i programem do wykrywania badziewia np. Ad –aware lub iinnym.
Error86
Dodano
15.02.2006 20:33:29
psk
Dodano:
15.02.2006 03:10:38
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1