komputer nie rozpoznaje dysku 2,5" w obudownie podlaczonego przez USB2.0

Mam laptopa Acer TM 2403 i nie chce mi wykryc dysku 2,5" przez USB2.0. Porty wszystkie w laptopie dzialaja poprawnie.

Dysk i obudowa tez dzialaja poprawnie (podlaczalem do komputera stacjonarnego tylko ze pod USB a nie USB2.0 i odczytuje).

Po podlaczeniu wyswietla sie komunikat "Nie rozpoznano urządzenia USB".

Dysk jest zasilany i sie kreci.

W zarządzaniu dyskami nic nowego sie nie pojawia.

W kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej pojawia się nieznane urządzenie (brak zainstalowanych sterownikow)

Do obudowy dostalem plytke ze sterownikami ale tylko pod win98. Jest napisane ze XP powinno od razu to wykryc.

Najdziwniejsze jest to ze za ktoryms razem jak odinstalowalem to "nieznane urzadzenie" i podlaczylem jeszcze raz to mi go rozpoznal i dysk dzialal normalnie jednak wiecej razy tego wyczynu nie powtorzyl.

Co mam zrobic zeby rozpoznawal ten dysk?

Wylaczylem kontroler USB2.0 i wtedy rozpoznalo dysk. Tylko ze taraz chodzi pod USB.

Kiedy podczas dzialania dysku wlaczylem ten kontroler to dysk wydal glosniejszy dzwiek i znowu pojawil sie komunikat "nie rozpoznano rządzenia USB" 

Obudowa ktora kupilem do tego dysku dziala pod USB2.0 (tak przynajmniej jest napisane w instrukcji i na opakowaniu)

Dlaczego tak sie dzieje? 

Odpowiedzi: 0

roman roman
Dodano:
18.03.2007 04:21:01
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0